İmamoğlu, "Ben uzaktan izlemeyeceğim" dedi, adayını açıkladı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde adayını açıkladı. İmamoğlu, “Ben uzaktan izleyecek miyim? Hayır.” ifadelerini kullandı.

Ekleme: 05.04.2022 10:54:50 / Güncelleme: 05.04.2022 10:54:50 / Güncel
Destek için 

Bir televizyon programına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuştu. “Her CHP’linin cumhurbaşkanı adayı kendi partisinin genel başkanıdır” diyen İmamoğlu, “Ben uzaktan izleyecek miyim? Hayır.” dedi.

“Ekrem İmamoğlu bu sürecin teminatı..”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘aday olacak mı?’ tartışmaları ile ilgili konuşan İmamoğlu, "Türkiye siyaset tarihinde benim genel başkanım Sayın kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener çok önemli ve çok tarihi bir süreç yönettiler. Özellikle 2018 öncesi bir demokrasi mücadelesi noktasında iyi partinin seçime girmesi için ortaya konan o çaba ve sonrasında Millet İttifakı'nın olgunlaşması ardından yerel seçimlerdeki kazanımlar ve şimdi de 6 siyasi partinin kurduğu ortak akıl. Her cumhuriyet halk partinin cumhurbaşkanı adayı kendi partisinin genel başkanıdır. Benim de adayımdır. Tabii ki Türkiye'nin önünde bir süreç var 6 siyasi parti bir masaya oturmuş ülke geleceği adına karar verecek. İlk defa denenmiş bir sistem kolay değil. Günün sonunda en doğru kararı vermek zorundalar. Ben uzaktan izleyecek miyim? Hayır. Ekrem İmamoğlu elbette ki bu sürecin teminatı en fazla çalışanı olmak zorundadır. En fazla motivasyonu sağlayanların başında gelmelidir. 6 lider en doğru kararı vermek durumundadır. Biz de bu doğru kararın doğru yolculuğun tabiri caizse neferi gibi çalışmak durumundayız" sözlerini kaydetti.