Birol Aydın'dan AK Parti'li Bülent Turan'a 'Necmettin Erbakan' cevabı

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın 'Necmettin Erbakan' sözlerine cevap verdi. Aydın, "Hoca’mız, sizin döneminizde ev hapsinde yaşadı." dedi.

Ekleme: 04.04.2022 15:07:49 / Güncelleme: 04.04.2022 15:07:49 / Güncel
Destek için 

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Erbakan Hoca'nın hayatı CHP'nin varlığına isyandır.” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a cevap verdi. Aydın, “‘Erbakan Hoca’mız yaşasaydı ne olurdu’yu konuşacaksak Erbakan Hoca’mız yaşarken ne oldu, bunları iyi idrak etmek gerekir. Hoca’mız, sizin döneminizde ev hapsinde yaşadı, ‘tekerlekli sandalye’ gibi çirkin cümlelere muhatap oldu.” dedi.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Bülent Turan’a sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı açıklamayla cevap verdi. Birol Aydın’ın açıklaması şöyle:

OLMAYANI OLMUŞ GİBİ GÖSTERMEK MÜSLÜMANA YAKIŞMAZ
“AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da ‘Erbakan Hoca yaşasaydı’ diye cümleler kurarak Erbakan Hoca’mızın hayatta olduğu dönemlerde kendilerinin neler yaptıklarını unutturacaklarını sananlar kervanına katılmış. Anlaşılan bu kervan, seçimler yaklaştıkça daha da büyüyecek. Öncelikle Genel Başkanımıza veya bir başka insana gösterilecek hürmetin en değerlisi, sözlerini çarpıtmamak ve iftirada bulunmamaktır. Olmayanı olmuş gibi göstermeye çalışmak ve söylenmeyeni söylenmiş gibi aktarmak bir Müslüman’a hem de mübarek Ramazan günlerinde yakışmaz.

ERBAKAN HOCA’MIZ SİZİN DÖNEMİNİZDE EV HAPSİNDE YAŞADI
‘Erbakan Hoca’mız yaşasaydı’ şeklinde cümle kuranların Erbakan Hoca’mızın hayatta olduğu dönemler ne yaptıkları ise kamuoyunun malumudur ve Ethem Sancak da geçtiğimiz günlerde bu malumu bir kez daha ilan etmiştir. ‘Erbakan Hoca’mız yaşasaydı ne olurdu’yu konuşacaksak Erbakan Hoca’mız yaşarken ne oldu, bunları iyi idrak etmek gerekir. Hoca’mız, sizin döneminizde ev hapsinde yaşadı, ‘tekerlekli sandalye’ gibi çirkin cümlelere muhatap oldu, ‘Saadet Partisi Genel Başkanı’ olarak vefat etti.

Sözün özü: Erbakan Hoca’mız hayattayken ağır ithamlarda bulunan sizler, bugün Erbakan Hoca’mız hayatta olsaydı, tıpkı bugün Saadet Partisi’ne ve Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’na kurduğunuz cümleleri bu kez de Erbakan Hoca’mız hakkında kuracaktınız. Dün Erbakan Hoca’mızın durduğu yerden ve politikalarından rahatsız olan sizler, bugün de Saadet Partisi’nden rahatsız ve tedirgin oluyorsunuz; yani değişen bir şey yok. Bilesiniz ki hakkı ve hakikati ‘politik ağız’la örtemez ve geçmişten bugüne süreklilik arz eden bu kutlu yürüyüşü ‘siyasi kurnazlık’ ile engelleyemezsiniz.”