Darbe gecesi sokağa çıktı, FETÖ’den ihraç edildi!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında sokağa çıktığını belirten Muhammet Aşı, daha sonra KHK ile görevden atıldı. Mahkemenin beraat kararına rağmen göreve dönemeyen Aşı, adaletin tecelli etmesini istiyor.

Ekleme: 04.04.2022 14:33:32 / Güncelleme: 04.04.2022 14:51:28 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

HABER MERKEZİ

FETÖ’nün 15 Temmuz Darbe girişimi, halkın sokaklara çıkmasıyla akamete uğratıldı. O gece sokağa çıkanlardan biri olduğunu belirten Muhammet Aşı, adliyedeki görevinden KHK ile alındı. Mahkemenin beraat kararına rağmen göreve dönemeyen Aşı, adaletin tecelli etmesini istiyor.

“Beraat kararına rağmen göreve dönemiyorum”

2013 yılının Haziran ayında Bursa Adliye’sinde zabıt katibi olarak göreve başlayan Muhammet Aşı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 5 buçuk ay cezaevinde yattı. Zorlu bir süreç geçtiğini ifade eden Aşı, daha sonra mahkemeden beraat aldığını belirtti. 2 buçuk yıl süren yargılanmanın ardından gelen beraat kararına rağmen işine geri dönemeyen Muhammet Aşı, adaletin tecelli etmesini bekliyor. Aşı, “Ben hem meydanlarda hem de adliye koridorlarında milletimin hakkını savundum. FETÖ ile bir bağım yok. Zaten beraat kararı da var. Yine 15 Temmuz’da sokaklara çıktığıma dair videolar ve tanıklar var. Buna rağmen KHK ile alındığım görevime geri dönemiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ın bu adaletsizliğe son vermesini istiyorum” dedi.

“Muhammet Aşı o hakim hakkında tutanak tuttu”

Öte yandan mahkemede tanık olarak ifade veren Büro Memur Sen’in adliye temsilcisi; Mustafa Aksu, “Muhammet Aşı Memur-Sen’e üyeydi. Kendisinin FETÖ üyesi olmadığını biliyorum. Çalıştığı mahkemenin hakimi firari olduğu için göreve gelmedi ve Muhammet Aşı o hakim hakkında tutanak tuttu.” dedi.

15 Temmuz sonrası adliyedeki birçok hakimin firar ettiğini belirten Aşı, “Darbe girişiminden yaklaşık 1 hafta sonra HSYK’dan emir geldi. Göreve gelmeyen hakimlere tutanak tutulacaktı. 7 gün mazeretsiz göreve gelmeyen hakim görevden ihraç ediliyor. O dönem birçok meslektaşım tutanak tutmazken görev yaptığım mahkemenin hakiminin tutanaklarını korkmadan ben tuttum.” dedi.

“Darbe karşıtı gösterilere katıldı”

Diğer tanıklardan Muhammet Aşı’nın amcası Müslim Aşı, “Bizi 15 Temmuz sokağa çağıran yeğenim Muhammet idi. Dedesi ona 1980 darbesini hatırlatıp ‘askerler vurur seni’ demesine rağmen Muhammet, ‘ben gerekirse bu vatan için ölürüm’ diyerek sokağa çıktı. Günlerce Bursa Fomara Meydanında darbe karşıtı gösterilere katıldı” dedi.