Bitlis'te tescilli yapı diye dokunulmayan metruk evler ölüm saçıyor

Bitlis'te havaların ısınmasının ardından eriyen karlar nedeniyle bir bir yıkılan metruk binalar, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Ölümle burun buruna yaşayan vatandaşlar, çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.

Ekleme: 04.04.2022 10:05:17 / Güncelleme: 04.04.2022 10:05:17 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bitlis'te yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar, halkı tedirgin ediyor. Bitlis'in her mahallesinde bulunan, kullanılmayarak terk edilen kerpiç evler, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Kentte bulunan ve kaderine terk edilen yüzlerce ev, tarihi tescilli durumda.

Öğrencilerin ve mahalle sakinlerinin kullandığı sokaklarda yıkılan evler, vatandaşların tepkisine neden olurken, alınan önlemler ise sadece güvenlik şeridi. Vatandaşlar, kullanacakları başka alternatif yol olmayınca tehlikeye rağmen o sokakları kullanıyor.

Bitlis merkez Taş Mahallesi 902'nci Sokakta bulunan bir tescilli yapıdan düşen taşlar, mahallede bulunan vatandaşların evlerinin çatısına ve önüne düştü. Taşların düştüğü saatte kimsenin dışarda bulunmaması olası tehlikeyi önledi.

Evi tehlike altında bulunan ve korkudan evden çıkamadığını belirten Maşallah Özügüzel, yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

Defalarca yetkili mercilere dilekçe ile başvurduklarını ama bugüne kadar bir çözüm bulunmadığının altını çizen Özügüzel, çocukları okula göndermekten korktuklarını söyledi.

Olası bir durumda çözüm bulmayan yetkililerin sorumlu olacağını dile getiren Özügüzel, "Evimizin arkasında bulunan ve terk edilerek kullanılmayan bir yapı var. Karın erimesiyle birlikte metruk yapıdan kopan taşlar evimizin önüne ve çatıya düştü. Metruk durumda bulunan evin sahibi de evinin yıkılması ve tehlikenin bertaraf edilmesi için benim kadar mücadele ediyor. Belediyeye gidiyoruz bizi kültüre, kültüre gidince belediyeye yönlendiriyorlar. Tescilli yapı diye ne yıkıyorlar ne de onarıyorlar. Evimizde tehlike altındayız. Çocuklarımız tehlike altında. Artık devletin buna bir çözüm bulması lazım." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler