Eski BBP'li Çayır, Cumhur İttifakı'ndaki gerilimi anlattı

Örgütlenme faaliyetlerine hız veren Milli Yol Partisi (MYP) Genel Başkanı Remzi Çayır, Büyük Birlik Partisi (BBP) saflarında, Cumhur İttifakı içerisindeyken yaşadıklarını, mevcut siyasi tabloya itirazlarını, altılı masanın çalışmalarını anlattı.

Ekleme: 02.04.2022 19:34:25 / Güncelleme: 02.04.2022 19:38:47 / Güncel
Destek için 

Milli Yol Partisi (MYP) Genel Başkanı Remzi Çayır, MHP’nin Büyük Birlik Partisi’nin Cumhur İttifakı içerisinde yer almasından rahatsız olduğunu söyledi. Çayır, “MHP o dönem bizim, hâlâ da öyle, fiili olarak, resmi olarak Cumhur İttifakı’nda yer almamızı istemiyordu” diye konuştu.

MHP’nin BBP’yi kendisinden kopmuş bir parti olarak gördüğünü ifade eden Çayır, “Kendisinden kopanın kendisiyle aynı düzlemde olmasını istemiyorlar. Kendilerince sebepleri var ama doğru sebepler değil. İttifak ediyorsanız kabul edecek ya da etmeyeceksiniz. Biz o dönem ne düşündüysek ve yaptıysak inandığımız için yaptık. Yaptığımız yanlış çıkabilir. Sonuçları şu an eleştirilebilir. Bunlarda haklılar ama o anda ona samimiyetle inandığımız için bu şekilde karar verdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin doğru olabileceğini düşünmüştük. Olumlu bakmıştım. Sonra baktım ki biz zaten Doğu toplumuyuz. Demokrasi çok da yerleşik durumda değil. İnsan hak ve özgürlükleri, inanca ve değere verilen değer üst düzey değil. Dolayısıyla sistem Türkiye’yi içe doğru evirdi ve toplumu da düşünceyi de vicdanı da merhameti de daralttı. Onun için derhal köklü bir şekilde değişiklik gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler: