Midyat’ta iki yıl aradan sonra camilerde teravih kılma sevinci yaşandı

Salgın nedeniyle iki Ramazandır camilerde kılınamayan teravih namazı, bu yıl tekrardan camilerde ve cemaatle kılınmaya başlandı. Mardin’in Midyat ilçesinde de ilk teravih sevinci ile Ramazanın ilk günü için niyetler getirildi.

Ekleme: 01.04.2022 23:50:19 / Güncelleme: 01.04.2022 23:57:59 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yatsı ezanı ile beraber yediden yetmişe yaşlı, genç, çocuk, kadın bütün Müslümanlar, iki yıldır cemaatle kılamadıkları teravih namazını kılmak için camilere akın etti.

Mahyasına "Hoş geldin Ya Şehri Ramazan" diye yazılan Merkez Hacı Kasım Altunkaya camisinde Midyat Müftüsü Ergün Bulunmaz’ın kıldırdığı yatsı namazını ardından, teravih namazı da Müftü Bulunmaz tarafından kıldırıldı.

İlk teravih için camilere akın eden Müslümanlar, iki yıldır cemaatle kılamadıkları teravih namazına hasret kaldıklarını söyleyerek, Coronavirus gibi salgınların ve bütün sıkıntıların Müslümanların üzerinden kalkması temennisinde bulundular.

 

İki yıl aradan sonra camilerde teravih kılmanın sevincini yaşadıklarını belirten Müslümanlar duygularını İLKHA muhabiriyle paylaştı.

Teravih için camiye gelen 65 yaşlarındaki Ahmet Bulut, “Ramazan ayı tüm Müslümanlara mübarek olsun. Teravihe geldik. Allah rızası için cemaatle namaz kılacağız. Eski Ramazanlar daha zor idi. Açlık, kıtlık yoksulluk yılları zordu. Şimdi gelişme var. Allah’a çok şükür şimdi iyi. Teravih kılacağız inşallah." dedi.

İstanbul’dan Midyat’a Ramazan için geldiğini ifade eden Şükrü Doğan, “ Çok şükür teravihe yeniden geldik. Çok sevindik. Hayırlı olsun. İstanbul’dan geldik. Burada daha rahat bir şekilde namaz ve teravihlerimizi kılacağız. Allah herkese nasip etsin.” diye konuştu.

İki yıllık hasret çektiklerini, teravihe ve camiye kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden İzzeddin Aslan ise, “Ramazanımız geldi. Hayırlı olsun. İnşallah iki yıllık çektiğimiz özlem ve zorluklar bir daha gelmesin.  Bir daha Ramazansız kalmayalım. Her geçen yıl diğerinden daha iyi olsun. Rabbim İslam’a ve Müslümanlar yardım etsin. Zalimleri kahr u perişan etsin. “ şeklinde konuştu.

Mehmet Emin Gökçe , “Ramazanın ilk günü için ilk teravihe geldik. Ramazan çok değerli bir aydır. Ramazanda bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini Allah bize nasip etsin. Covid-19 yüzünden iki yıldır camilere gelemez olmuştuk. Bazılarımız için de bahane oldu maalesef. Şimdi bahanemiz kalmadı. Teravihe geldik. Rabbim hakkı hak olarak görebilmeyi ve ona tabi olmayı, batılı batıl olarak görüp ondan sakınmayı bize nasip etsin. Bizi gafletten uyandırsın. İslam hakikatini bize göstersin ve bizi İslam’a hizmetkâr kılsın.” şeklinde duada bulundu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler