Gaziantep’teki patlamada ev ve işyerleri hasar görenlerin zararı karşılanacak

Gaziantep’te bir lokantada bulunan sanayi tipi tüpün patlaması sonucu ev ve işyerleri hasar gören esnaf ve mahalle sakinlerinin zararının karşılanacağı belirtildi.

Ekleme: 01.04.2022 23:45:19 / Güncelleme: 01.04.2022 23:58:19 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

74 iş yeri ve 55 evin kullanılamaz hale geldiği, 4 aracın hasar gördüğü ve 2 kişinin de hafif yaralandığı lokantacı dükkanında meydana gelen patlamanın ardından başlatılan hasar tespiti çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

Gece saat 04.00’da Şehitkamil ilçesi Mevlana Mahallesi Cinderesi mevkiinde Suriye uyruklu bir şahsa ait lokantada meydana gelen tüp patlaması sonucu 74 iş yeri, 30 ev ve 4 araçta büyük hasar oluştu.

Lokantada bulunan tüpler kimsenin olmadığı sırada bilinmeyen nedenle patlarken, Büyük bir gürültü ile art arda yaşanan patlamalar bölgede korku dolu anların yaşanmasına neden olmuş ve patlamanın ardından ortalık adeta savaş alanına dönmüştü.

Patlama ile birlikte lokanta yakınında bulunan ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi hafif yaralanırken, olayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmişti.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, AFAD, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edilmiş, patlamada hafif yaralanan yaralılar bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastanelere kaldırılmıştı.

Olay yerine gelen ekipler patlamanın meydana geldiği lokanta başta olmak üzere patlama nedeniyle maddi hasarın oluştuğu ev, iş yerleri ve araçlarda hasar tespit çalışması başlatmıştı.

Patlamanın ardından trafiğe kapatılan bölgede evleri, iş yerleri ve araçları hasar gören vatandaşlar, gün boyu bakım ve temizlik çalışmaları yapmıştı.

Gün boyu çalışmaların devam ettiği mahallede hasar tespit çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, patlama sonucu ev ve işyerleri hasar gören esnaf ve mahalle sakinlerinin zararının karşılanacağını söyledi.

Gül, “Bugün meydana gelen tüp patlamasında zarar gören 55 konut ve 74 işyerinin zararları tespit edilmiş olup kurumların iş birliği ile en kısa sürede ödenecektir. Sebze, meyve ve benzeri bozulacak ürünler valiliğimiz tarafından satın alınmıştır. Geçmiş olsun.” dedi. (İLKHA)