Gaziantep’te ilk teravih namazında camiler doldu

Gaziantep'te tüm mübarek gün ve gecelerde olduğu gibi Ramazan ayının ilk teravih namazında halk camilere akın etti.

Ekleme: 01.04.2022 23:09:52 / Güncelleme: 01.04.2022 23:09:52 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk teravih namazı Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de camilerde eda edildi.

Vatandaşlar Ramazan ayının başlamasıyla 2 yıl aranın ardından ilk teravih namazını kılmak için Ulu Camii başta olmak üzere kentteki camilere akın etti.

Büyük bir heyecanla camiyi dolduran vatandaşlar, Ramazan ayının ilk teravih namazını eda etmenin mutluluğunu yaşadı.

Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren camilere gelmeye başladı. Ezanın okunması ile birlikte çok sayıda vatandaş, cami içerisinde hazırlanan yerlerde ilk teravih namazını kıldı.

Kentteki camileri dolduran vatandaşlar, Ramazan ayına ulaşmanın sevincini beraberce paylaştı. Yatsı namazının ardından teravih namazını kılan cemaat, topluca getirilen salavatlar ve yapılan dua ile Ramazan ayının ilk gecesini ihya ettiler.

Ramazan ayının ilk teravih namazı için kentin en kalabalık camisi Ulu Camii de kılınan teravih öncesi Ramazan ayı ile ilgili bir vaaz verildi. Ezanının okunmasının ardından yatsı ve teravih namazlarını eda eden vatandaşlar, hep bir ağızdan getirilen tekbir ve salâvatlara eşlik ettiler.

Çok sayıda kadın ve çocuğun da teravih namazı için camilere geldiği görülürken, kimi vatandaşlar ise camiye aileleri ile birlikte geldi. Namaza gelen kadınlar da kendilerine ayrılan bölümde namaz kıldı.

"Küçük Buhara" olarak adlandırılan Gaziantep'te her Ramazan ayında kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden 7'den 70'e teravih namazları için camilere akın eden vatandaşlar, geçtiğimiz 2 yıl camilerin Covid-19 salgını nedeniyle kapalı olmasından dolayı teravih namazını evlerinde kılmak zorunda kalmıştı. (İLKHA)

 

 







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar