Siyer sınavında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Peygamber Sevdalıları Kayseri İl Koordinatörlüğü ‘O’nu Oku O’nu Yaşa’ temasıyla gerçekleştirdikleri siyer sınavında dereceye giren öğrencilere ödüllerini teslim etti.

Ekleme: 01.04.2022 21:05:16 / Güncelleme: 01.04.2022 21:10:08 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kayseri-Yahyalı Fatih İmam Hatip ortaokulunda eğitim gören 11 öğrenci, Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlemiş olduğu Siyer’i Nebi yarışmasında dereceye girerek hediyeler kazandılar.

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunan Fatih İmam Hatip ortaokulu konferans salonunda düzenlenen ödül töreni Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tören de konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Kayseri İl Koordinatörü İhsan Özdemir, 13 Şubat’ta düzenlemiş oldukları siyer yarışmasında dereceye giren ve sınava katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Değerli gençler, malumunuz 13 Şubat’ta Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu sene on birincisi gerçekleştirilen bir siyer yarışması düzenlendi. Bizim 11 senedir yapmış olduğumuz etkinliğimizin ana teması “O’nu Oku O’nu Yaşa” adıyla gerçekleştiriyoruz. Biz sadece onu okuyarak değil, sadece onu bilmeyle yetinmeyeceğiz, onu okuyup onu hayatımıza idrak etmediğimiz müddetçe bir şeyler eksik kalacaktır, bir yanımızın eksik kaldığı gibi. Allah’u Teâla Enbiya suresi 107. Ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor, “Resulüm, biz seni âlemlere ancak rahmet olarak gönderdik.” Biz vakıf olarak bu ayeti kerimeyi şiar edinmişiz ve bunu, siz geleceği oluşturan gençlerinde şiar edinmesini istiyoruz. Bizler öyle bir şekilde onun hayatını, kendi hayatımıza idrak ettirmemiz gerekiyor ki, bize bakanlar iyi huyumuzu kimden ve nasıl aldığımızı gayet iyi bir şekilde görmeleri lazım. Bizler Müslümanlar olarak aynen bir aynanın yansıması olmamız lazım değerli gençler. Bize bakanlar, bu mümin özelliklerimizi görüp ne kadar da güzel bir Müslüman denmesi kadar güzel bir şey olabilir mi? Bizler öğrendiklerimizi yaşamadığımız müddetçe maalesef bir yanımız eksik kalacak.”

 

Özdemir, “Bir başka ayeti kerime de Allah’u Teâla Ahzab suresinin 22. ayetinde şöyle buyuruyor, “Andolsun Allah’ın resulünde sizin için Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çokça zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.” Ayeti kerimenin yönlendirmesiyle o hayatın her anı ve alanın da Müslümanlara örnek olarak gösterilmişidir. Peygamber aleyhissalatu vesselam o bizim için en güzel örnektir, adaletiyle, merhametiyle, aile içerisinde ki babalığıyla, hayatımızın her alanında kendimize örnek alacağımız bir düsturdur. Hz. Aişe annemize ashab soruyor ‘ey Aişe annemiz, Peygamber aleyhissalatu vesselam nasıl bir insandı?’ diye sorduklarında, ‘o yürüyen bir Kur’an’dı. Peygamber efendimizin ahlakı Kur’an’dı.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından sınavda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Bir öğrenci bisiklet kazanırken, üç öğrenci akıllı bileklik, bir öğrenci tenis raketi, bir öğrenci futbol topu, beş öğrenci de satranç takımı kazandı. Ve sınava katılan tüm öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Öğrencileri siyer sınavına hazırlayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Âdem Tağman’a Peygamber Sevdalıları teşekkür plaketi takdim edilerek tören sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler