Ankara'da işyerlerini kapatmak zorunda kalan Afrikalı esnafa HÜDA PAR'dan ziyaret

HÜDA PAR İl Başkanı Ahmet Karaaslan ve beraberindeki heyet, Ankara Kızılay merkezinde esnaflık yapan ancak baskılar sonucu işyerlerini kapatmak zorunda kalan Afrikalılara destek ziyareti gerçekleştirdi.

Ekleme: 01.04.2022 18:55:17 / Güncelleme: 01.04.2022 19:13:39 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ankara'nın Çankaya ilçesi Kızılay bölgesinde esnaflık yapan Afrikalılara, 2021 Eylül ayı başından bu yana hukuksuz uygulamalar yapıldığı iddia ediliyor.

 

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve beraberindeki heyet, Ankara Kızılay bölgesinde esnaf olarak çalışan ve iş yerlerini kapatmak zorunda kalan Somalili esnafın yaşadıkları sorunları ve mağduriyetleri dinlemek ve destek olmak için ziyarette bulundu.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Karaarslan, Türkiye ile Somali arasındaki ikili anlaşmalar sonrası gelişen eğitim, sağlık ve ticari ilişkiler neticesinde Ankara'da işletmeler açan Somalililer ülke ekonomisine büyük katkıda bulunduklarını belirtti.

Karaarslan, açtıkları işyerleriyle başkentte yaşayan diğer Somalililere hizmet veren esnafın başkent için bir sorun olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar