Siyonistler bir genci daha şehid etti

İşgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimlerini protesto eden Filistinlilere yapılan saldırıda bir Filistinli şehid oldu, 3 Filistinli yaralandı, onlarca kişi de göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

Ekleme: 01.04.2022 17:56:40 / Güncelleme: 01.04.2022 18:06:26 / Dünya
Destek için 

Filistinli gençler, Siyonist rejim ihlallerini ve Yahudi yerleşimlerini protesto etmek üzere Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde toplandı.

Gösterilere katılan Filistinlilere, göz yaşartıcı gaz bombasının yanı sıra gerçek ve plastik mermiler kullanarak saldırıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yayımlanan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde kullanılan gerçek mermi sonucu 29 yaşındaki Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

El-Halil Devlet Hastanesi kaynakları ve görgü tanıkları da El-Halil kentinin Şelale Caddesi ve Babu Zaviye bölgesinde düzenlenen gösterilerde başına gerçek mermi isabet eden Filistinli gencin hastaneye kaldırıldığını teyit etti.

Siyonist rejim, Batı Şeria'nın Nablus kentinin Beyta, Beyt Decen ve Karyut beldeleri, Kalkilya kenti yakınlarındaki Kefr Kaddum ve Ramallah'ın Bel'in bölgelerinde Yahudi yerleşim birimlerine karşı düzenlenen gösterilere, göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik mermiler ile saldırdı.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sağlık ekiplerinin, Beyta beldesinde plastik mermi neticesinde yaralanan 2 kişiye ve göz yaşartıcı gazdan etkilenen 52 kişiye ilk müdahalede bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Beyt Decen beldesinde 15 kişinin göz yaşartıcı gazdan, bir kişinin de ses bombasından etkilendiği ifade edildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde de Nablus'un Karyut beldesinde çıkan olaylarda bir kişinin gözüne ses bombasının şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralandığı, çok sayıda kişinin de gazdan etkilendiği kaydedildi.