Siirt'te öğrencilerden "Hoşgeldin Ramazan" etkinliği

"Hoşgeldin Ramazan" etkinliği sayesinde çocuklara sabrı, merhameti, sevgiyi, haramdan kaçınmayı öğrettiklerini ifade eden Siirt Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Murat kalkan, bu tür erkinliklerin bütün okullarda yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Ekleme: 01.04.2022 17:30:17 / Güncelleme: 01.04.2022 17:50:18 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siirt'te Fevzi Çakmak Ortaokulu idaresi ve öğretmenlerinin katkılarıyla okulda "Hoşgeldin Ramazan" etkinliği" düzenlendi. Okulun duvarları ve sınıfları süslendi, Ramazan ayında yapılması gereken ibadetler güzel örneklerle duvarlara işlendi.

Duvarlara işlenen, "Rabbine yönel", "Fakirlerin halinden anla", "Mukabeleye katıl", "Ailenle iftar et", "Zamanı verimli kullan", "Allah'ı çokça an, Allah'ı çokça zikret", "Teravih namazlarını kaçırma" sözleri "Ramazan" ayını çocuklara anlatacak şekilde tasarlandı.

 

"Amacımız Ramazan ayının ruhunu, coşkusunu öğrencilerimizle birlikte yaşamak"

Yarın İslam âlemi olarak oruçlu olacaklarını ve okul olarak Ramazan'ı karşılamak istediklerini ifade eden Kalkan, "Buradaki amacımız Ramazan ayının ruhunu, coşkusunu öğrencilerimizle birlikte yaşamak. Öğrencilerimiz Ramazan ayında gerek tutukları oruçlarla, sahura kalktıklarında veya teravih namazı kıldıklarında büyüdüklerinin farkına varacak, aileleri ile Ramazan'ın ruhunu yaşamış olacaklar. Bunula birlikte Ramazan'da verilen fitre ve zekât çocuklarda yardımlaşma duygusunu geliştirecek. Bu nedenle okul olarak Ramazan'ı bu şekilde karşılamış olduk." dedi.

"Ramazan'ı çocukların kalbine, ruhuna yerleştirdiğiniz zaman iyi nesiller yetişecektir"

Her kurum ve okulda bu tür etkinliklerin yapılması gerektiğine dikkat çeken Kalkan, "Bizler de kendi okulumuzda öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte böyle bir etkinlik yaptık. Yüzde 99'u Müslüman olan bir toplum olduğumuzu söylüyoruz. Bu nedenle bu tür etkinliklerin sık sık yapılıp çocuklarda bir farkındalık oluşturarak bilinçaltına yerleştirmemiz gerekiyor. Bu bizim için çok önemli. Bu etkinlik sayesinde çocuklara sabrı, yardımseverliği, merhameti, sevgiyi, saygıyı, haramdan kaçınmayı öğrettik. Çocukların kalbine, ruhuna bunları yerleştirdiğiniz zaman iyi nesiller yetişecektir." şeklinde konuştu.

"Çocuklara Ramazan bilincini aşılıyoruz"

İslam'ın 5 şartından biri olan oruç tutmayı çocuklara sevdirmek ve Ramazan'ın gelişini büyük bir coşku ile kutlamak için "Hoşgeldin Ramazan" etkinliğini düzenlediklerini ifade eden Din Kültürü Hocası Berna Yaşar, bu şekilde çocuklara bir bilinç aşıladıklarını söyledi.

Okul içinde ve sınıflarda süslemeler yaparak çocuklarımızda bir bilinç oluşturmak istediklerini ifade eden Yaşar, "Çocuklar beklediğimizden daha çok sevinçli ve heyecanlıydı. Hep birlikte yardımlaşma havasında bir etkinlik gerçekleştirdik. Okul Müdürümüz de bu konuda bize çok destek oldu. Bu etkinlik sayesinde çocuklar yarın oruç tutmaya heveslendi. 'Yarın oruç tutacağız, tekne mi, yoksa tam mı tutalım?' diye soru sorular gelmeye başladı." şeklinde konuştu

"Çocuklar bu etkinlikler sayesinde dinlerine olan saygılarını ve bağlılıklarını pekiştirmiş oluyorlar"

Bugün 5 ve 6'ncı sınıf öğrencilerinin yardımı ile okulda Ramazan ayının farkındalığını sağlamak amacıyla afişler hazırladıklarını kaydeden Rehber Öğretmen Cemal Daloğlu, "Hem öğrencilerin bilgisi artsın hem de nasıl bir Ramazan geçireceklerinin farkında olsunlar diye böyle bir etkinlik düzenledik. Çocukların da katkıları oldu. Bu sayede öğrencilerimiz Ramazan ayını güzelliklerini, paylaşmayı, birlikte iş yapmayı öğrenebilirler. Özellikle dinlerine olan saygılarını ve bağlılıklarını yerine getirmiş olurlar." dedi.

Etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar da, "Hoşgeldin Ramazan" etkinliklerinden çok etkilendiklerini ve duvara asılan afişler sayesinde her okula geldiklerinde yapılması gereken ibadetleri hatırlayacaklarını belirttiler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler