Van Valisi Bilmez: Balkonlardaki saksılarda bile ekin yapmalıyız

Dünyada ve ülkemizde ciddi anlamda gıda sorunun yaşandığına dikkat çeken Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ülke olarak ekilebilecek durumda olan bütün arazilerin ekilmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 01.04.2022 14:45:15 / Güncelleme: 01.04.2022 14:45:15 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile “Atıl Tarım Arazilerine Yazlık Buğday Ekimi Projesi” kapsamında çiftçilere yüzde 75 hibeli buğday tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Van Tarım Kredi Kooperatifinde gerçekleştirilen tohum dağıtım programında konuşan Vali Bilmez, Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği ve proje bedelinin yaklaşık 2 milyon TL olduğu, 364 ton buğdayın 750 çiftçiye dağıtılarak, yazlık buğday ekiminin yapılacağını söyledi.

“Saksılarda bile ekim yapalım”

Özellikle Van’da ekilebilecek durumda olan bir karış toprağın dahi ekinsiz bırakılmaması, hatta mümkünse balkonlardaki saksılarda bile ekimin gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Bilmez “Özellikle tarım ürünlerinde dünya çapında ciddi bir sıkıntı yaşanmaktadır. Rusya-Ukrayna savaşı da bu konudaki sıkıntıyı bütün dünyaya ve bizlere gösterdi. Onun için tarımın üzerinde çok ciddi durmalıyız.” dedi.

“4 bin 750 ton buğday hasadı bekliyoruz”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez

Bu proje sonunda 4 bin 750 ton buğday hasadının beklendiğini ifade eden Vali Bilmez, “Her bir çiftçimize yarım tona yakın tohum dağıtılacak. İnşallah onlar da bu tohumu iyi bir şekilde ve zamanında sulayarak, verimli bir sezon geçirip üretimimize ciddi bir katkı sağlayacaklar. Bu yaptığımız proje ile hem bir farkındalık oluşturmak hem de çiftçilerimizin, vatandaşlarımızın dikkatlerini çekmeye çalıştık.” diye konuştu.

Tohum dağıtım programına Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve çiftçiler katıldı. (İLKHA)  

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler