MSB: 3 mayın imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, son dönemde Karadeniz'de sürüklenen mayınlarla ilgili gerekli tedbirlerin alındığını duyurdu. Açıklamada "Mayın tespiti halinde imha etmek üzere SAS timlerimiz yüksek hazırlık durumuna geçirilmiştir" denildi. MSB ayrıca, Karadeniz'de 3 mayının imha edildiğini de bildirdi.

Ekleme: 01.04.2022 14:14:57 / Güncelleme: 01.04.2022 14:14:57 / Güncel
Destek için 

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, çeşitli sorular üzerine Karadeniz'deki mayın tehlikesine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Mayınları "hasmın belli bölgelere gemilerini getirmemesi için denize döşenen patlayıcılar" olarak tanımlayan Bakanlık kaynakları, "İki tip deniz mayınından bahsedilebilir. Bunlardan birincisi dip, diğeri ise demirli mayındır. Dip mayını tamamıyla denizin dibine dökülürken demirli mayın belli bir ağırlıkla atılan patlayıcılardır. Demirli mayınlar bazen düzgün dökülmemesi veya meteorolojik şartlar gibi dış etkenlerle demirlerinden veya tellerinden kurtularak akıntı, rüzgar ve dalgaya tabi olarak hareket etmeye başlar. Bunlar 'serseri/sürüklenen mayın' olarak nitelendirilir" şeklindeki teknik bilgiyi paylaştı.

Etiketler: