Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Mahalle Komiteleri Toplantısı Düzenlendi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Mahalle Komiteleri Toplantısı düzenlendi.

Ekleme: 01.04.2022 14:09:36 / Güncelleme: 01.04.2022 14:14:32 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Viranşehir Belediyesinin, bağımlılıkla mücadele konusu çerçevesinde düzenlediği toplantıda İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından İlçede uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede yapılan çalışmalar, koruyucu ve önleyici hizmetler ve yapılan rehberlik hizmetleri ile ilgili kapsamlı sunum gerçekleştirildi.
Madde bağımlılığı ile mücadelede önemli bir misyona sahip İlçe Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu'na bağlı faaliyet yürüten Mahalle Komitelerinin sahada daha etkin bir şekilde faaliyet yürütmesi için toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren İlçe Kaymakamı Önder Çengel: "Sağlıklı bir toplumun önündeki en büyük engellerden biri uyuşturucu ve madde bağımlılığıdır. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ne yazık ki geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi daha çok hedef alıyor. Uyuşturucu madde iletti ile sahada yapacağımız mücadelede "Mahalle Komitelerinin" çok etkili çalışmalar ortaya koyacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

'Muhtar, imam, öğretmen, aile hekimi ve bir emniyet mensubu personelimizden oluşacak komiteler sahada diğer ilgili kuruluşlarımız ile koordinasyon içinde çalışma yürütecekler.' diyen Çengel, "Mahalle komitelerimiz ile ayda bir toplantılar yaparak sorunlar ve çözüm önerilerini masaya yatıracağız. Bugün de ilgili kurum amirlerimiz ve görevli arkadaşlarımız ile bir araya gelerek bağımlılığın önlenmesi ve mücadele edilmesi noktasında alınması gereken tedbirler, mahalle komitelerinin hayata geçirilmesi, kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın eşgüdüm ve iş birliği içerisinde topyekûn yürütebileceği çalışmalar ile ilgili istişarede bulunduk Gençlerimizi ve geleceğimizi tehdit eden bu illetin üstesinden hep birlikte geleceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)