Gaziantep Valisi Gül patlama alanında incelemelerde bulundu

Gaziantep'te bir lokantada tüpün patlaması sonucu meydana gelen şiddetli patlamanın bilançosu gün ağarınca ortaya çıkarken, Vali Davut Gül ise patlama alanında incelemelerde bulundu.

Ekleme: 01.04.2022 12:05:13 / Güncelleme: 01.04.2022 12:09:00 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Olay, sabah saat 04.00 sıralarında merkez Şehitkamil ilçesi Mevlana Mahallesi Cinderesi Mevkii'nde bulunan bir lokantada meydana geldi. İddiaya göre, sokakta bulunan lokantadaki 4 adet sanayi tipi tüp, bilinmeyen bir nedenle büyük bir gürültüyle patladı.

Tüplerin patlaması sonucu ortalık adeta savaş alanına dönerken, 2 vatandaş ise hafif yaralandı. Patlamanın şiddetinin bilançosu ise gün ağarınca ortaya çıktı. Yaşanan büyük patlama sonrası çok sayıda ev, iş yeri ve otomobil harabeye döndü. Olayın şokunu yaşayan çevredeki vatandaşlar ise büyük gürültüyle neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyledi.

 

Patlamanın ardından iş yeri ve evlerde enkaz kaldırma çalışmaları yapılırken, Vali Gül de bölgeye gelerek patlama sonucu hasar oluşan iş yeri ve evlerde incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gül, “Bir iş yerimizde sanayi tüpü patladı. Patlamanın ardından arkadaşlarımız tespiti sonucu 50 tane iş yeri, 30 tane konut, 4 tane de araçta hasar var. Çok şükür herhangi bir can kaybımız ya da yaralı vatandaşımız yok.” dedi.

Patlamanın ardından bütün kurum ve kuruluşların ev, iş yeri ve araçlarda oluşan zararları tespit ettiklerini bildiren Gül, “Ekiplerimiz enkazı kaldırdılar. Olabildiğince hızlı bir şekilde caddeyi normalleştirmeye çalışıyoruz. Tespit ettiğimiz zararları da ilgili kurumlara ileteceğiz. Baştan sona kadar arkadaşlarımız süreci takip ettiler. Vatandaşlarımıza tekrar uğradık. İnşallah akşama kadar enkaz tam kalktıktan sonra da yarından itibaren normalleşme başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Teknik olarak tüpün patlama sebeplerinin araştırıldığını belirten Gül, “Hem emniyet hem savcılık hem de diğer konularla ilgili arkadaşlarımız araştırma yapıyorlar. Şimdiden patlamanın sebebini söylemek çok erken, arkadaşlarımız sebebini araştırıyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar