"Kılıçdaroğlu sözünü tutmalı"

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Haber Global'de Siyaset Özel programının konuğu oldu. Özcan, 'Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını düşünmüyorum. Çünkü defalarca genel başkanlar aday olmamalı dedi. Sayın genel başkanın o sözünü yiyip aday olacağını düşünmüyorum.' dedi.

Ekleme: 01.04.2022 08:14:45 / Güncelleme: 01.04.2022 08:24:18 / Güncel
Destek için 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Haber Global ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 'Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemem' diyen Özcan, 'İmamoğlu ve Yavaş'ın kazanma ihtimali yüzde 100' ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİN CUMHURBAŞKANI ADAYI

Benim hatta siyaseten en büyük pişmanlığım 2014 seçimlerinde ben milletevkiliydim. Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermedim. Abdullah Gül'ün ismi konuşuluyor. Abdullah Gül Millet İttifakı'nın adayı nasıl olabilir? Erdoğan'ın çakması Gül. Aslı varken çakmasına niye versinler?

KİM ADAY OLMALI?

Sayın Genel Başkan ile ilgili yorum yapmayayım ama Sayın Mansur Bey, Sayın İmamoğlu. İkisinin de kazanma şansı yüzde 100. Elimizde böyle değerler varken niye yüzde 51 kazanma şansı olanı çıkarırsınız? Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını düşünmüyorum. Çünkü defalarca genel başkanlar aday olmamalı dedi. Sayın genel başkanın o sözünü yiyip aday olacağını düşünmüyorum. 6 parti odak aday gösterecek mi belli değil, henüz netleşmedi. Hepsi de parlamenter sisteme dönüşten söz ediyor. Genel Başkanlar parlamenter sistemin doğal başbakan adayıdır. Ben Sayın genel başkanın aday olmasını istemem ama aday olursa oy veririm.

“HDP BÜTÜN KÜRT VATANDAŞLARINI TEMSİL ETMİYOR”

Özcan'ın HDP ve Selahattin Demirtaş'la ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti. “HDP terör örgütüyle bağlantılarını maalesef kopartamadı” diyen Özcan, “Kopartma konusunda da bir gayreti olduğunu ben göremiyorum. Terör örgütüyle arasına bir türlü mesafe koyamıyor. HDP bütün Kürt vatandaşlarını falan temsil etmiyor. Terör örgütüne karşı Kürt vatandaşlarımızın artık ciddi bir antipatisi oluştu. PKK'nın avukatlığını yapsın diye HDP'ye oy veriyor değil milyonlarca insan.” diye konuştu.