Öğretmenler eğitim için bir gecede 8 bin 500 kapı çaldı

​Şırnak’ta eğitimin başarısının arttırılması için Valilik himayesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen ‘Duy Beni’ projesi kapsamında 8 bin 500 öğretmen, bir günde 8 bin 500 veliyi evinde ziyaret etti.

Ekleme: 31.03.2022 22:30:16 / Güncelleme: 31.03.2022 22:30:16 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Eğitimde Türkiye sıralamasında son sıralarda yer alan Şırnak'ta başarıyı artırmak ve okul veli işbirliğini arttırmak için Şırnak Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

Şırnak Valiliği himayelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan eğitim seferberliği kapsamında hazırlanan ‘DUY BENİ’ projesi ile il merkezi ve ilçelerinde öğretmen, öğrenci ve velilerin buluşması sağlandı.

Valiliğin himayesinde, ilgili bütün paydaşların katılımıyla başlatılan seferberlikte ‘DUY BENİ’ projesinin "Bize de Gel Öğretmenim" başlığıyla 8 bin 500 öğretmen, aynı gün eş zamanlı olarak 8 bin 500 evin kapısını çaldı, velilerle görüştü. Öğretmenler ziyaret ettikleri evlerde öğrencilerin durumunu görüştü, başarının önündeki engellerin kaldırılması amacıyla sorunları tespit etti. Öğrencilerin başarısının arttırılması için veliler ile atılacak adımlar kararlaştırıldı.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan da proje kapsamında kızları Irmak ve Nevra'nın öğretmenlerini evlerinde misafir etti. Vali Pehlivan kızlarının okuldaki durumları ile ilgili öğretmenler ile sohbet etti.

Valiliğin himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün genel koordinasyonunda, ilçe kaymakamlıklar, ilçe milli eğitim müdürlükleri, öğretmenler ve okul idarecilerinin katılımı ile bu projeyi başlattıklarını belirten Vali Pehlivan, 2019’da başlatılan bu projeye koronavirüs nedeniyle ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Pehlivan, “Bu projemizin en önemli başlıklarından birisi de ‘bize de gel öğretmenim’ adı altında başlattığımız uygumlaydı. Bu projemiz ile şunu hedeflemiştik. Yurdumuzun değişik illerinden gelen öğretmenlerimiz, başta kendi öğrencilerini velileri olmak üzere ev ziyaretleri yapsınlar. Bunu parça-parça, dönem-dönem yapan okullarımız vardı ama aynı gün ve aynı saatte o zaman 1 Kasım 2019’da 8 bin öğretmenimiz evlerin kapılarını çaldılar. Hem öğrencileri ile hem  öğrenci velileri ile çok güzel muhabbetler gerçekleştirdiler. Pandemi başlayana kadar 45 bine yakın kapı çaldılar. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını ülkemizi de etkilemeye başlayınca bu faaliyetimize ara vermek durumunda kalmıştık. Pandeminin etkisini azaltması ve olumlu gelişmelerin yaşanması ile bu uygulamayı yeniden başlatma konusunda milli eğitim müdürlüğü ve öğretmenlerimiz ile mutabık kaldık“ dedi.

Bugün itibariyle 8 bin 500 öğretmenin veliler ile buluştuğunu ifade eden Pehlivan, “Bizde kızlarımızın Nevra ve Irmak’ın öğretmenlerini aileleri ile birlikte bugün evimizde ağırlıyoruz. Biz burda öğretmenlerimizi ağırlarken Şırnak genelinde ailelerimiz kendi öğrencilerinin öğretmenlerini ağırlıyorlar. Bu uygulamayı kesintisiz devam ettirmek istiyoruz. Buradaki temel amacımız elbette ki öğretmenlerimiz öğrencilerini, daha yakından ve aileleri ile birlikte tanısın. Bununla birlikte yurdumuzun değişik bölgelerinden gelen öğretmenlerimiz ile Şırnaklı ailelerimiz arasında gönül köprüsü tesis edilsin. Bir kaynaşma karşılıklı duygu alışverişi, bilgi alış verişi bu anlamda da güzel bir ortam oluşsun istiyoruz. Bu projeyi başlatırken öğretmenlerimiz evlerden adeta ayrılamadıklarını ifade ettiler. Çok hoş muhabbetler, diyaloglar ortaya çıktı.  Eğitimde hep arzu ettiğimiz okul aile işbirliği, okul veli işbirliği, öğrenci, öğretmen veli kaynaşmasına da çok olumlu katkıları oldu.” diye konuştu

Öğretmenlerin bu uygulamayı ramazan sofralarına yansıtacaklarını dile getiren Pehlivan,”Bu uygulamayı iftar saatlerinde ailelere gitme, kapılarını çalmak suretiyle devam ettirecekler. Öğretmenlerimizin bu uygulamayı devam ettirmesi ile toplumsal kaynaşmanın pekişeceğine inanıyoruz. ‘bize de gel öğretmenim’ projemiz kaldığı yerden devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Şırnak’ın eğitim kalitesini yükseltmeye hedeflediklerini ifade eden Pehlivan, “Şırnak Başaracağım diyor sloganımızı artık Şırnak başarıyor şeklinde ifade ediyoruz. Çünkü türlü sıkıntılar çekmiş olan ilimiz özellikle terörle mücadele nedeniyle çok şeyleri başardı. Devletimizin kararlılığı, yatırımları attığı adımlar sayesinde. Şimdi bunlar pekişerek devam ediyor. Çok şükür yakaladığımız huzur ve güvenlik iklimi bu tür adımlarla, bu tür sosyal faaliyetlerle daha da kalıcı hale geliyor. Şırnak Başarıyor. “ diye kaydetti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler