"Son zamanlarda gençlik ve aile kurumuna küresel ölçekte bir saldırı var"

Milli Eğitim Bakanlığı AR-GE Kalite ve İzleme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, son zamanlarda aile kurumuna yönelik küresel ölçekte bir saldırı olduğuna dikkat çekti.

Ekleme: 30.03.2022 15:25:11 / Güncelleme: 30.03.2022 15:28:30 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye’de son yıllarda evlilik yaşının yükselmesi ve boşanma oranlarının da her geçen yıl artması endişelendiriyor.

Toplumun temel yapı taşı aile, günden güne yok oluyor. Yuva kuramayan birçok genç evlilik dışı çarpık ilişkilere yönelirken uzmanlar bu durumun sonuçlarının toplumun yapısını bozacağına dikkat çekiyor.

Altın fiyatları, beyaz eşya fiyatları ve konut fiyatlarının yüksek olması nedeniyle gençler evlenmeye yanaşmıyor. Ekonomik sıkıntıların yanında güven sorunu da yaşayan gençler evlilikten uzak duruyor. Özellikle ekonomik sorunları ileri süren gençlerin büyük çoğunluğu bu şartlar altında evlenmenin çok zor olduğunu düşünüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı AR-GE Kalite ve İzleme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, aile kurumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

Bir yuvayı kurmak geliştirmek noktasındaki olumsuz propagandaya aldanan gençlerin evliliğin çok zor olduğunu zan ettiğine vurgu yapan Öztürk, evliliğin özü itibari ile "teşekkür ederim, özür dilerim ve seni seviyorum"dan ibaret hale geldiğine dikkat çekti.

"Hatalarınıza özür dileyebiliyor her hâlükârda gülümsemeyi becerebiliyorsanız evlenin"

Öztürk, “Son zamanlarda aile kurumuna yönelik küresel ölçekte yapılan saldırı ve taarruzdan sonra aile, yaşanan erozyon ve bir yuvayı kurmak geliştirmek noktasındaki olumsuz propagandaya aldanan gençlerimiz evliliğin çok zor olduğunu zan ediyor. Hâlbuki evlilik özü itibari ile teşekkür ederim, özür dilerim, gülümseyebilmek ve seni seviyorumdan ibarettir. Hayata dair güzelliklere teşekkür edebiliyorsanız, hatalarınıza özür dileyebiliyorsanız her hâlükârda gülümsemeyi becerebiliyorsanız evlenin.”  ifadelerini kullandı.

"Gençler evlilikten korkmasın, Allah rızka kefildir"

Ekonomik sebeplerle evlenmemenin doğru bir bakış açısı olmadığına dikkat çeken Öztürk, gençlerin aslında kaliteli bir hayatı ertelediklerine dikkat çekti.

Öztürk, son olarak "Evlenmeyen insanın beyni fazla gelişmez, sorumluluk anlayışı gelişmez, sözleri kurusıkıdır. Hayatla ilgili sözlerinin ciddiye alınır tarafı yoktur. Bu nedenle evlilik sorumluluğunu almış ve bu sorumluluğu başarmıştır. Birde evliliğin şöyle bir boyutu var. Biz ölümsüzleşmek için evleniriz. Bir de idealize ettiğimiz dünyayı yuvamızda kurmak için evleniriz. Yeryüzünde barış, sevgi, adalet ve kardeşliği hâkim kılamayız belki ama kurduğumuz yuvada yapabiliriz. Bir de karşılıklı sevgi, ilgi, anlayış, evlilik bu üç kelimedir. Kurduğumuz yuvada bunu yapabiliriz. Dolayısı ile gençler korkmasın, Allah rızka kefildir. Ama gençler çok konformist ve kariyerist düşündükleri için bunu erteleyip duruyorlar. Aslında kaliteli hayatı erteliyorlar, kafanız çalışıyorsa bir an önce evlenin." tavsiyesinde bulundu.(İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar