TÜBİTAK bölge sergisine katılan 54 kişi zehirlendi

​Erzurum'da düzenlenen TÜBİTAK bölge sergisine katılan 14 öğretmen ve 40 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Ekleme: 30.03.2022 13:45:09 / Güncelleme: 30.03.2022 13:49:37 / Güncel
Destek için 

TÜBİTAK Bilim İnsanları Destek Programları Başkanlığı tarafından Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde düzenlenen "16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisi"ne katılan 54 kişi, karın ağrısı, mide bulantısı ve ishal belirtileri gösterdi.

Rahatsızlanan 14 öğretmen ve 40 öğrenci Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi acil servisine götürüldü.

Olaya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Hastanenin Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zülküf Kaya, sağlık durumu iyi olan 14 öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğunu ve taburcu edildiğini söyledi.

Kaya, "Tedbir amaçlı 40 öğrencimizi müşahede altına aldık, genel durumları çok iyi, birkaç saat sonra kendilerini taburcu edeceğiz. Hastalar, aynı yerde pişen yemeği 2 ayrı tesiste yemiş. Bir grupta çok hafif rahatsızlık görülmüş, diğer grupta bir rahatsızlık olmamış. Rahatsızlananlara gıda zehirlenmesi şüphesiyle gerekli müdahaleleri yaptık. Hayati tehlike oluşturacak problemleri yok." dedi. (İLKHA)