Mardin Büyükşehir Belediyesi 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarında

Mezopotamya'nın büyülü şehri Mardin, tarihi güzellikleri, kültürel mirasları ve eşsiz lezzetlerini tanıtmak için 24-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşen 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarında yerini aldı.

Ekleme: 29.03.2022 14:30:17 / Güncelleme: 29.03.2022 14:30:17 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Turizm ve gastronominin önemli şehri olan Mardin'in birbirinden farklı ve eşsiz lezzetleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın yürütmüş olduğu Rota Mardin projesi ile Kadim şehrin tarihi ve gezilmesi

gereken mekanları tanıtıldı. Yöresel lezzetler Derik zeytini, ımlebbes, mırra, dibek kahvesi ayrıca Mardin ezgileri ve Mardin halk oyunlarına kadar birçok güzelliğin yer aldığı stant, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Sanatını ezgilerle işleyen bakır işleme ve Camaltı boyama sanatının yer aldığı standımız yerli ve yabancı tüm ziyaretçilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu, Mardin'in eşsiz lezzetlerinden kaburga, ırok, sembusek, harire, iç pilavı ziyaretçilerimiz tatma fırsatı yakaladılar.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş:

"Dillerin ve dinlerin yüzyıllardır bir arada yaşadığı şehrimizin, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımına katkı sağlayacak 1. Mezopotamya ve Turizm ve Gastronomi Fuarı'nda Mardin standına gösterilen büyük ilgiden son derece memnun kaldık. Turizm ve gastronominin gözbebeği olma hususunda emin adımlarla ilerliyoruz ve bu hususta çalışmalarımız her daim devam edecektir. Mardin standımızı ziyaret eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum." (İLKHA)