Her şeyine el konuldu: Rus oligark taksiye binecek para bulamıyor

Forbes verilerine göre 12.3 milyar dolar serveti olan Rus iş insanı Mikhail Fridman banka kartları iptal edildiği için Londra'daki evinden çıkamadığını belirtti. Yemek alabilmek ve taksiye binebilmek için İngiliz yetkililerin belli miktar parayı kullanımına açması gerektiğini belirten Fridman "Kimseyi yemeğe çıkaramıyorum. Evde yemem gerekiyor. Fiilen ev hapsindeyim" ifadelerini kullandı.

Ekleme: 29.03.2022 14:23:18 / Güncelleme: 29.03.2022 14:23:19 / Dünya
Destek için 

ABD ve Batı ülkeleri, Ukrayna'yı işgal etmesi sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilişkili olduğu iddia edilen pek çok Rus milyarderin varlıklarını dondurdu. Söz konusu iş insanlarının banka hesaplarına erişimi kesilirken sahip oldukları gayrimenkuller, mega yatlar ve lüks arabalara da el konuldu.

Yaptırımların hedefindeki isimlerden birisi ise Rus yatırım devi Alfa Group'un kurucularından Mikhail Fridman oldu. Forbes verilerine göre Fridman'ın 12.3 milyar dolar serveti bulunuyor. 2015'ten bu yana Londra'da yaşayan ünlü iş insanının bu büyük servete şu anda erişim imkanı bulunmuyor.

"RUSYA'YA DÖNMEK ZORUNDA KALIYORLAR"
Son yaşananlarla ilgili İspanyol El Pais gazetesine açıklamalarda bulunan 57 yaşındaki ünlü iş insanı, Batı'nın Rus girişimcilere yönelik yaptırımlarının Ukrayna'nın işgaline bir cevap olduğundan şüphe duyduğunu belirtti. Popülizmin insanlara çekici geldiğini belirten Fridman "Ancak pratik olarak baktığınızda bu yaptırımların verimli olmadığını düşünüyorum. Gidecek yerleri kalmadığı için Rus iş insanları Rusya'ya dönmek zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.

KARTLARI BLOKE EDİLDİ, HESAPLARI DONDURULDU
Londra'da kalmaya devam eden Fridman'ın banka hesapları dondurulurken, kredi kartları da bloke edildi. Bunun yanında AB ülkelerine girişi de yasaklandı. Yemek alabilmek ve taksiye binebilmek için İngiltere'de yetkililerin belli miktar parayı kullanımına açması gerektiğini söyleyen Fridman "Tabii Londra'daki yaşam maliyetine baktığınızda bu miktarın da normal bir hayat sürdürmek için yeterli olacağını söyleyemem. Kimseyi yemeğe çıkaramıyorum. Evde yemem gerekiyor. Fiilen ev hapsindeyim" ifadelerini kullandı. Fridman İngiltere'deki evini elinde tutup tutamayacağını henüz bilmediğini sözlerine ekledi.

Oligarkların Putin'i Ukrayna'da yaşananları durdurmaya zorlayabileceğini düşünmenin aptalca olduğunu söyleyen Fridman "İlginç ve zeki girişimcileri zorla Rusya'ya göndermek Batı için iyi olmayacaktır" dedi.

YAPTIRIMLARI TELEVİZYONDAN ÖĞRENMİŞ
Fridman bunun yanında CBS televizyonun verdiği röportajda da kendisine yönelik yaptırımları televizyondan öğrendiğini söyleyerek "Masumiyet karinesi ve onun gibi şeylere ne oldu? Bu bazı kim olduğu bilinmeyen bürokratların Rus oligark olduğum için peşin hüküm vermesi sonucunda alınan bir karardır" ifadelerini kullandı. - Son Dakika

Etiketler: