Kremlin sözcüsünden doğal gaz açıklaması: Avrupa ruble ile ödemeleri reddederse ne olacağını bilemem

​Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, AB'nin doğal gaz arzını ruble olarak ödemeyi reddetmesi halinde Rusya'nın Avrupa'ya "bedava" doğal gaz tedarik etmeyeceğini söyledi.

Ekleme: 29.03.2022 12:55:10 / Güncelleme: 29.03.2022 12:56:16 / Güncel
Destek için 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, ABD medyasında PBS TV'ye demeç verdi.

Çevrimçi gerçekleştirilen demeşte Peskov, muhabirin "Batı Avrupa ülkeleri doğal gaz arzını ruble olarak ödemeyi reddederse, Avrupa'ya gaz ihracatını kesecek misiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Bu olasılığı reddettiklerinde ne olacağını bilmiyorum. Dolayısıyla, nihai karara varır varmaz, neler yapılabileceğine bakacağız. Ama kesinlikle hayır kurumu gibi davranıp Batı Avrupa'ya bedava gaz göndermeyeceğiz.

Muhabirin, "Gazı kapatacak mısınız?" diye ısrarla sorması üzerine Peskov, "Bu duruma göre değişir. Ödeme yoksa gaz da yok." dedi.

Rusya'nın yurtdışında bulunan altın ve döviz rezervlerinin dondurulmasının ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "düşman olmayan" ülkelerden Rus gazı için yalnızca ruble olarak ödeme kabul edilmesi talimatını verdi. Bu liste, 27 AB ülkesi de dahil olmak üzere 46 ülkeyi kapsıyor.

G7 ülkeleri, Rusya'nın doğal gaz arzını ruble olarak ödeme talebini reddetmiş, ilgili şirketlere de aynısını yapma çağrısında bulunmuştu. (İLKHA)