Dünya'nın gözü İstanbul'da! Rusya-Ukrayna görüşmeleri bugün başlıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı 34. gününe girerken, gözler bugün Türkiye'de yapılacak olan barış zirvesine çevirdi. Zirve 10:30'da başlayacak.

Ekleme: 29.03.2022 09:36:49 / Güncelleme: 29.03.2022 09:36:49 / Güncel
Destek için 

Dünya İstanbul'da bugün gerçekleşecek olan Rusya- Ukrayna müzakerelerine kilitlendi.

Rusya ile Ukrayna heyetleri müzakereler için İstanbul'a gelirken, müzakerecilerin Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde saat 10.30'da bir araya gelmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı öncesi heyetlerle görüşme yapacak.

 Antalya Diplomasi Forumu'nda Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları ilk kez bir araya gelirken, geçtiğimiz gün, iki ülke arasındaki barış görüşmelerinin İstanbul'da yapılmasına karar verilmişti.

Bu kapsamda Rus ve Ukraynalı heyetleri dün akşam saatlerinde Türkiye'ye geldi. Heyetler saat 10.30'da aynı masada buluşacak. Basına kapalı yapılacak müzakereler iki gün sürecek.

İKİ HEYET DE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK
 Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşmede iki heyetin de toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geleceğini bildirdi. Erdoğan'ın toplantının açılışında bir konuşma yapacağı öğrenildi.

ZELENSKİ VE PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ
Son olarak da NATO Zirvesi dönüşü aynı gün Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayarak savaşa ilişkin son durum ve müzakere süreçleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunmuştu.