Malatya İl Müftüsü Işıldar: Topluma düşen görev engellilerin engellerini kaldırmaktır

​Cami-engelli buluşmaları programında konuşan İl Müftüsü Veysel Işıldar, engellilere merhamet ve adalet anlayışıyla gösterilecek duyarlılığın, insanın hayatında rahmet, bereket ve huzura vesile olacağına dikkat çekti.

Ekleme: 28.03.2022 21:45:11 / Güncelleme: 28.03.2022 21:45:11 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Engelsiz Cami-Engelsiz İbadet” projesi kapsamında Malatya İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından Kuba Mescidinde cami-engelli buluşmaları programı düzenlendi.

Din hizmetlerini toplumun her kesimine ulaştırma ilkesi doğrultusunda engelli bireylerin caminin manevi atmosferinden faydalanmalarını sağlamak, engelli vatandaşlara dini rehberlik ve manevi destekte bulunmak amacıyla düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Veysel Işıldar, Toplumun önemli bir kesimini oluşturan engelli bireylerin kendileri için çok değerli ve kıymetli olduğunu belirtti.

Engelli bireylere ulaşmada onların hayatlarına dokunmada kemiyetin değil keyfiyetin önemli olduğunu belirten ışıldar, hiç birimizin kendi hayatıbı seçme iradesinin olmadığını, başımıza gelen hastalık engellilik gibi durumlara İmanımızın sayesinde bakış açımızın değişebileceğini söyledi.

“Engelli olmak bir eksiklik ve kusur değildir”

Işıldar, “Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 50’ye yakın görme, ortopedik ve işitme engelli sahabeyle özel olarak ilgilenmiştir. Engelli olmak bir eksiklik ve kusur olmadığı gibi sağlıklı olmakta bir üstünlük sebebi değildir. Topluma düşen görev engellilerin engellerini kaldırmak, hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmaktır. Tüm engelli kardeşlerimize merhamet ve adalet anlayışıyla göstereceğimiz duyarlılık, hayatımızda rahmet, bereket ve huzura vesile olacaktır.” değerlendirmelerinde bulundu.

Programa, İl Müftüsü Veysel Işıldar, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu, İl Engelli Koordinatörleri Mehmet Nuri Duran ve Sevim Çancı, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı. (İLKHA)