Kayseri’de 58. Kütüphane Haftası nedeniyle konferans düzenlendi

​Kayseri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen konferansa, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa konuşmacı olarak katıldı.

Ekleme: 28.03.2022 18:25:12 / Güncelleme: 28.03.2022 18:25:12 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kütüphane haftası dolayısıyla İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Rektör Karamustafa şu açıklamalara yer verdi:

“Nasıl ki insan vücudunun besinlere, vitaminlere, minarellere ihtiyacı var, kaslarımızın spor yapmaya ihtiyacı var, beynimizin de yeni, taze bilgilere ihtiyacı var. Kaslarımız çalıştıkça güçlenir, nitelikli beslendiğimiz zaman vücudumuz güçlü olur, ruhumuz ve bedenimiz ve beynimizde nitelikli bilgilerde donatıldığı ve güncel bilgiler de sürekli donatıldığı zaman güçlü olur ve gelişir.

Diğer taraftan bizler ilk emri oku olan bir medeniyetin mensuplarıyız, çocuklarıyız. Cenab-ı Allah bize okumayı, beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi, ilim peşinde koşmayı emrediyor. Bütün bu bileşenleri bir araya getirdiğimizde, bugünkü konferansımız da dile getirdiğim üzere çok okumalıyız ama maalesef toplum olarak bugün birçok ülke ile kıyasladığımızda az okuyan bir toplumuz. Birçok sıralamalara göre baktığımızda orta sıraların bile gerisindeyiz; o yüzden televizyona, internete ve diğer araçlarına ayırdığımız zaman kadar, kitap okumaya da zaman ayırmamız gerekiyor. Kitap okuma, bizi zenginleştirir, bizim kelime dağarcığımızı kuvvetlendirir, bizim nitelikli düşünmemize, fikir üretmemize katkı sağlar. Esasen kitap okumak asil ve soylu bir davranıştır. Buradan bu vesileyle sizin ekranlarınız vasıtasıyla bir kez daha gençlerimize, halkımıza, herkese kütüphane haftası münasebetiyle daha çok okumayı, daha çok okumayı daha çok okumayı tavsiye ediyorum.” (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar