​Siirt’te "Hayatın Şifreleri ve Motivasyon" konferansı

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı AR-GE Kalite ve İzleme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, gençlerle "Hayatın Şifreleri ve Motivasyon" konferansında bir araya geldi.

Ekleme: 27.03.2022 18:15:09 / Güncelleme: 27.03.2022 19:23:36 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Milli Eğitim Bakanlığı AR-GE Kalite ve İzleme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği’nin düzenlediği konferans kapsamında Siirt’e geldi. İbrahim Hakkı Kız öğrenci Yurdu’ndaki konferans salonunda gençlerle buluşan Öztürk, "Hayatın Şifreleri ve Motivasyon" konulu konferansını verdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan konferansını interaktif bir şekilde anlatan Öztürk, gençlere şu tavsiyelerde bulundu.

Öztürk, "Her şey sizinle başlar, beklediğimiz şey çoğunlukla gelmez. Başlattığımız şey de biter. Tebessümü siz başlatırsanız, karşılığında alacağınız tebessümdür. Hayatın sırrı insanın pozitif bakış açısındadır. Ama hayatın sırrı bir şeyi başlatırsanız başlar, beklerseniz gelmez çünkü Allah Kur’an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: 'Ey iman edenler eğer siz harekete geçer Allah’a, onun dinine yardım eder iseniz ben size yardım ederim.' Ben size yardım edeyim de siz harekete geçin demiyor. Siz harekete geçeceksiniz. Sizin aciz, onun azamet sahibi olduğu belli olacak. Yani siz samimiyetinizi ortaya koyacaksınız." dedi.

 

"Gençlerimizi dijital bağımlılıktan kurtarıp hayatın coşkusuna katmamız gerekiyor"

Hayata dair motivasyon, hayatın şifreleri ve hayatta karşılaşacak sorunların çözümü ve aşılması gibi konularda gençlere tavsiyelerde bulunan Öztürk, yapılması gerekenleri şu şekilde paylaştı: "Hayata nasıl bir bakış açısıyla bakabiliriz? Konularında gençlerimizle karşılıklı interaktif bir çalışma gerçekleştirdik. Özellikle hem kız hem erkek öğrencilerimize yönelik olarak kendilerini hayatta bekleyen zor ve karmaşık hayatı nasıl daha coşkulu, enerjik, daha dinamik yaşayabilecekleri ile ilgili tecrübelerimizi paylaştık. Bu tür sosyal ortamları olabildiğince gençlerimize yaşatmak gerekiyor. Gençlerimizi bu dijital bağımlılıktan kurtarıp hayatın o coşkusuna, enerjisine ve dinamiğine katmamız gerekiyor."

"İslam medeniyetinden beslenip filizlenecek bir gençlik hedefliyoruz"

İslam medeniyetinden beslenip filizlenecek, her yana uzanıp bu günü ve yarını kuşatacak bir gençliğin tasavvur ve hedefleri olduğunu ifade eden TÜGVA Siirt İl Başkanı Abdullah Tetik de şu temennilerde bulundu: "Siyasetin hamasi söylemlerinden popülizmden ve modernite perdesi altında gerçekleştirilen tüm dayatmalardan azade, gözünü hedeften ayırmayan, yolunu aydınlatacak meşaleyi asla bırakmayan, sınırlara takılı kalmayıp gönüldeki nur ve akıldan ışıkla yalnızca ülkesindeki değil tüm insanlık coğrafyasındaki karanlıkları da aydınlatacak bir gençlik tasavvur ediyorum. Kendisi ve ülkesi için kapalı kaldığı kısır tartışma ve döngülerden bir daha girmemek üzere çıkaracak ve dallarını dört bir yana uzatıp bugünü ve yarını kuşatacak."

Konferans futbol turnuvasında başarılı olanlara verilen ödüllerin ardından son buldu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar İlgili Galeriler