Antalya’da konutlar uçtu!

Antalya yaşanan krizi fırsat bilerek kira ve konut satışlarını olabildiğince yükseltti.

Ekleme: 25.03.2022 10:41:09 / Güncelleme: 25.03.2022 11:32:12 / Güncel
Destek için 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgale kalkmasının ardından ülkelerini terk etmek zorunda kalanların tercih ettikleri yerler arasında rağbet gören Antalya yaşanan krizi fırsat bilerek kira ve konut satışlarını olabildiğince yükseltti.

Daireler kara borsa!

Özellikle merkez Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde emlak sektörü hareketliliği dikkat çekici biçimde artarken, özellikle şehir merkezine yakın ve eşyalı olarak kiraya verilen daireler karaborsaya düştü. Yoğun taleple birlikte 2 bin 500- 3 bin TL arasında kiraya verilen asansörü bile olmayan binadaki bir daire Rus ve Ukrayna vatandaşlarına 10-12 bin TL bedelle kiralanmaya başladı. Üstelik bu dairelerin sözleşmeleri 6-12 ay peşin Kira bedeli ve 20-25 bin TL kapora şartı ile düzenleniyor. Muratpaşa Bahçelievler Mahallesi’ndeki 3+1 dairesini Ukrayna vatandaşı çifte 1 yıllık peşin, 10 bin TL kira, 20 bin TL kaparo karşılığında kiraya verdiğini söyleyen Semih T., “Biz 5 katlı asansörsüz binadaki dairemizi kiraya verip merkeze daha uzak bir bölgede site içinde sıfır bir daireye taşındık. Biz bu dairede 6 bin TL kira ödeyeceğiz” dedi.

30 Bine yakın Rus vatandaşı yaşıyor!

Yabancıların Antalya’ya yönelik ilgisinin yeni olmadığını kaydeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Hürriyet’e şu bilgileri verdi: “2021’den bu yana zaten hızlı bir artış var. Ancak savaşla birlikte Rusya ve Ukrayna’dan güvenlik amaçlı göç ve sermaye çıkışı yaratması da söz konusu. Antalya’da 30 bine yakın Rusya Federasyonu vatandaşı, 8 bine yakın Ukrayna vatandaşı yaşıyor. Şubat ayında geçen yıla göre Ruslara yapılan konut satışı yüzde 96, Ukraynalılara yapılan satış yüzde 85 arttı. Türkiye geneli satışların yüzde 4’ü yabancı satışı iken Antalya’da bu oran yüzde 23 oldu.