Gelecek Partisi Millet ittifakına mı katılıyor?

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, KARAR TV'de Elif Çakır ve Taha Akyol'un konuğu oldu.

Ekleme: 24.03.2022 21:39:22 / Güncelleme: 24.03.2022 23:26:32 / Güncel
Destek için 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği zirveye ilişkin konuşan Davutoğlu şunları söyledi;

''Önemli olan bir süreci başlatmaktır. Altılı liderler süreci önce pratik bir işbirliği alanından doğdu. Benim şahsi kanaatim altı parti arasında yapısı oturmuş, karar mekanizmaları oluşturulmuş daha güçlü bir ilişki biçimi ve gerçek anlamda bir ittifak çıkmasıydı. Böyle bir süreç başladı. İkinci toplantı Sayın Babacan'da 27 Mart'ta olacak.

Millet İttifakı kendi içerisinde çok önemli işler başardı. Şimdi ihtiyaç hissettiğimiz şey salt bir seçim ittifakı değil. Daha sonrasıyla ilgili Türkiye vizyonu etrafında muhalefet liderlerinin anlaşması çok önemli. Görüş ayrılıkları olacak, herkesin öncelikleri farklı olacak. Sayın Kılıçdaroğlu bana bir teklif metni iletmişti. Sayın Akşener ile görüştük. Bu bir süreç, bütün liderlerle el ele omuz omuza gidilecek bir süreç. İlkeleri oturmuş, karar mekanizmaları belirlenmiş, kriz anında devreye girebilecek, komisyonlar... Bunlar adım adım yapılacak. Burada kimin ne söylediğinden daha çok birlikte bir yol yürümek önemli olan. Yol yüründükçe herkes birbirini tanıyacak. İlkeler, prensipler, komisyonlar birlikte konuşulacak konular. Hepimiz bir dereydik, şimdi bir nehre doğru akmak ve sonra da Türkiye denizine akması lazım."