Çamurlu ayakkabısıyla markete girmeyen belediye işçisi altınla ödüllendirildi

Gaziantep’te alışveriş yapmak için gittiği marketin kirlenmemesi için çamurlu ayakkabılarını çıkarıp, çoraplarıyla iş yerine giren belediyede çalışan Ahmet Ataş, sergilediği örnek davranış ve nezaket ile takdir topladı.

Ekleme: 24.03.2022 13:10:11 / Güncelleme: 24.03.2022 13:10:11 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde belediye personeli olarak çalışan Ahmet Ataş (35), Şehitkamil ilçesinin Beykent Mahallesi'nde ağaçlandırma çalışmasına ara vererek bir markete alışveriş için geldi. Marketin yeni temizlendiğini gören Ataş, market girişinde çamurlu ayakkabılarını çıkarıp çorapları ile içeri girdi.

Durumu fark eden market sahibi Abdullah Bayar, Ataş’a ayakkabılarını neden çıkardığını sordu. Ataş ise Bayar’a “Ayakkabılarım çamurlu bu şekilde içeri girip marketi kirletmek istemedim” cevabını verdi.

Bayar, ısrarla Ataş’a ayakkabısını giymesini istese de Ataş, tüm ısrarlara rağmen çamurlu ayakkabısını giymek istemediğini ve marketi kirletmek istemediğini söyleyerek, çoraplarıyla marketin manav bölümünden alışverişini yaptıktan sonra ayakkabılarını tekrar giyip marketten ayrıldı.

Örnek davranışı ve nezaketi ile market sahibini duygulandıran Ataş, herkesin büyük takdirini topladı.

Yaklaşık bir yıldır Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde belediye personeli olarak çalışan 4 çocuk babası Ataş, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından sergilediği örnek davranışından dolayı altın ile ödüllendirildi.

“Örnek bir davranış gösterdi”

Sergilediği örnek tavırdan dolayı Ataş’ı kutlamak ve ödüllendirmek istediklerini belirten Fadıloğlu, “Ben çalışma arkadaşımız Ahmet Ataş kardeşimize teşekkür ediyorum. Gerçekten örnek bir davranış gösterdi. Bildiğiniz üzere Şehitkamil Belediyesi olarak biz her sene mart ve kasım aylarında ‘Her Bahar Bir Orman Bi Dünya Yeşil" projesi kapsamında ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Bu etkinliğimizin bu sene 24'üncüsünü gerçekleştirdik. 24'üncü ağaçlandırma çalışmasını bu sene Beykent Mahallemizde yaklaşık 46 dönüm bir arazi üzerinde yaptık. Bizlerde Ahmet kardeşimiz ve protokolümüz ile birlikte gittik, ağaç diktik. Bizlerin de ayakkabıları çamur oldu. Ama biz geldik, geldiğimiz yerde temizledik. Ahmet kardeşimiz sahada çalışırken alışveriş yapmak için bir markete gidiyor. Markete girerken bakıyor içeri pırıl pırıl, tertemiz ‘benim bu ayakkabı ile buraya girmem doğru değil, buradaki çalışan insanlara da yazık’ diyor. Ayakkabısını çıkararak marketin içerisine giriyor. Market sahibi kardeşimiz ‘hiç önemli değil, sen gel müşteri değil misin’ demesine rağmen Ahmet kardeşimiz içine sindiremediği için ayakkabısını çıkarıp, alışverişini yapıyor; alışverişini yaptıktan sonra dışarı çıkıp ayakkabısını giyip görev yerine gidip yeniden ağaç dikmeye devam ediyor.” dedi.

“Bu davranışın hepimize örnek olması lazım”

En güzel temizliğin kirletmemek olduğunu ifade eden Fadıloğlu, “Kirletmeme konusunda bu hassasiyeti gösterdiği için Ahmet kardeşime yürekten teşekkür ediyorum ve bu davranışın hepimize örnek olması gerektiğine inanıyorum. Şehrin her noktasında parklara gidiyoruz, çekirdek yiyip bir kenara atmak ne kadar yanlış bir davranış. Çünkü onu temizleyenin de insan olduğunu unutmamamız lazım. Bu insanlar için harcanan giderlerin de milletin kaynağının olduğu unutulmaması lazım. Kaynakların verimli kullanılabilmesi adına kirletmeyerek hem kent hem belediye hem ülke ekonomisine katkıda bulunacağız hem de çevreye zarar vermemiş olacağız. Ahmet kardeşim markete ayakkabı ile girer, kirletir. Fakat ondan sonra paspas yapacak olan arkadaşın iş gücü kaybını düşünelim. O paspasın yıkanması için harcanacak suyu, deterjanı hesap edelim. Orada kullandığı temizlik malzemelerinin tekrar deforme olmasına düşünelim. En ufak bir ayakkabı ile girmenin getirebileceği külfeti hesap ettiğinizde çevreye karşı ne kadar duyarlı olsak o kadar önemlidir. Ben böyle çalışma arkadaşlarına sahip olduğum için kendimi şanslı kabul ediyorum ve Ahmet kardeşimi yürekten kutluyorum. Bu davranışın bütün hemşirelerimize rol model olmasını diliyorum. Ahmet’in şahsında ağaç dikme çalışmalarında emek veren tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar