Hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili projelere destek verilmesi isteniyor

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.

Ekleme: 24.03.2022 10:35:10 / Güncelleme: 24.03.2022 10:35:10 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Ziyarette HÜDA PAR heyetini, Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adnan Gündüz ve Başkan Vekili Nimetullah Durmaz karşıladı.

Yapılan görüşmede, Batman’da hayvan yetiştiriciliğinin gerekliliği ve önemi başta olmak üzere son dönemde çiftçinin yaşadığı ekonomik sorunlar konuşuldu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Sığır Yetiştiriciliği Birliği yöneticileri, HÜDA PAR heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunun HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz, parti olarak toplumun farklı kesimlerine yönelik ziyaretlerine devam ettiklerini söyledi.

“Hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili projelere destek verilmelidir”

Konuşmasının devamında Durmaz, “Bu kapsamda, Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret ettik. İlgilerinden ve hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili yaptıkları önemli bilgilendirmelerinden dolayı birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündüz ve Başkan Vekili Nimetullah Durmaz'a teşekkür ederim. Birlik yönetiminin, hayvan yetiştiriciliği ile ilgili güzel ve anlamlı projeleri var. Hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili projelere destek verilmelidir. İnşallah en kısa sürede projelerini uygulama fırsatı ve imkânı yakalarlar.” ifadelerini kullandı.

“Hayvan yetiştiriciliği tarımsal üretimin ayrılmaz bir parçasıdır”

Hayvan yetiştiriciliğinin tarımsal üretimin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Durmaz, “Toprakların daha verimli kullanılması, hayvansal üretiminin çoğaltılmasına bağlıdır. Bunun için teşviklerin artırılması gerekir ki vatandaş hayvan yetiştirmeye yönelsin. Bahse konu etiğimiz hayvan yetiştirmeye yönelimin olması için vatandaşların detaylı bir şekilde bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Vatandaş teşvikler ve verilen destekler konusunda tam anlamıyla bilgilendirilse, kanaatimce bu sektöre yönelim artacaktır.” şeklinde konuştu.

“Hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması gerekir”

Konuşmasının devamında Durmaz, son olarak şunları söyledi: “Hayvan yetiştiriciliği yaygınlaşırsa, yerel ekonomi olumlu anlamda etkilenecektir. Malum besiciler ve kasaplar son dönemlerde hayvan tedariki konusunda sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu, memleketimizin önemli bir sorunudur. Bu sorun ve sıkıntıların çözümü için hayvan yetiştiriciliğine daha fazla önem verilmelidir. Bundan dolayı mutlaka hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi gerekir.”(İLKHA)