Adıyaman yöresel tarım ürünleri fuarı açıldı

​​Türkiye'nin farklı illerinden gelerek Adıyaman Fuar merkezinde buluşan ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Adıyaman Yöresel Gıda Fuarı" esnafı Ramazan öncesi umutlu.

Ekleme: 23.03.2022 14:45:10 / Güncelleme: 23.03.2022 14:51:01 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Her gün gelen zamlar ve akaryakıttaki ciddi yükselişlerin gıdaya da yansıdığını belirten esnafın yanı sıra vatandaşlarda alım güçlerinin düşmesinden şikâyetçi.

 

Bir hafta ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarda tarım ve gıda ürünleri, el sanatı ve hediyelik eşyalar sergilenecek.

Adıyaman cevizi, bademinden, İzmit pişmaniyesine Akhisar zeytininden, Erzurum'un yüksek rakımlı bölgelerinde üretilen bala, Afyon sucuğuna kadar çeşitli yöresel ürünlerin sergilendiği fuar vatandaşların ilgisini bekliyor.

"Ortalama bir değer var"

Aydın Nazilli'den çeşitli zeytin getiren esnaflardan Hasan Başkan, "Beş yıldır fuarlara katılıyoruz. Ramazan Öncesi Adıyaman halkına hizmet için geldik. Zeytin, zeytinyağı, turşu getirdik. Ortalama bir değer var. Bu değeri vatandaşta, esnafta korumak zorundadır. Vatandaşın maaşı artığında esnafında maaşı artmıyor. Belirli bölgelerde kuraklık veya çok fazla yağış olduğunda üç beş lira attırabiliyor. Akaryakıta gelen zamlar mutlaka hepimizi etkiliyor. Özel arabasıyla şehir içinde gezen insan dahi akaryakıttan etkileniyor. Bunu için bizim büyüklerimizin bir tedbir alması lazımdır. Bu şekilde devam ederse sokaktaki vatandaş fazlasıyla etkilenir. Normalde 720 zeytin çeşidi var. Çeşitler birbirine yakın olduğu için bizlerde 25 çeşidi getirdik." dedi.

"Ramazan geldi diye zam yapmıyoruz"

Fuara Kahramanmaraş'tan katıldıklarını dile getiren Mahir Kuş, tarhana ve pul biber sattıklarını belirtti.

Kuş yaptığı açıklamada, "Ramazan öncesi diye zam yapmıyoruz. Normalde gündemdeki şekli nasılsa o şekilde satışlarımız devam ediyor. Vatandaş nasıl etkileniyorsa bizlerde o şekilde etkileniyoruz. Ramazan öncesi herkes her alışveriş yapabilsin diye elimizden geldiği kadar fiyatları düşük tutmaya çalışıyoruz. Akaryakıta gelen zamlardan dolayı illaki etkileniyoruz. Gidiş gelişlerimizde bu fark ediyor." dedi.

Alış veriş yapmak için fuarı ziyaret eden vatandaşlardan Abdurrahman Sitil, "Zeytinini kilogramına 60 lira diyorlar. Bu bizim bütçemiz için yüksek bir rakam. Bal, peynir ve diğer ürünleri de gezip bakacağız n derece doğal olduklarını bilmiyoruz. Bal fiyatları 120 lira ile 180 lira arasında değişiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler