6 yıl önce kuruyan pınar yeniden akmaya başladı

Burdur'un Güneyyayla köyünde içme ve sulamada kullanılan, kuraklık nedeniyle 6 yıldır köye ulaşmayan kaynak suyu, dağlara yağan karın erimesinin ardından yeniden akmaya başladı.

Ekleme: 23.03.2022 11:43:45 / Güncelleme: 23.03.2022 11:43:45 / Güncel
Destek için 

Son yıllarda birçok akarsu kaynağının kuruduğu Burdur'da, merkeze bağlı 300 nüfuslu Güneyyayla köyü, kuraklığın etkisinin yakından hissedildiği yerlerden biri oldu.

Köylülerin içme ve sulama ihtiyacını karşılayan kaynak suyu 6 yıl boyunca akmadı. Güneyyaylalılar bu süreçte su ihtiyaçlarını açtıkları sondaj kuyusundan elektrikli pompayla karşıladı.

Suyun çıkarılma maliyeti ve ihtiyacı yeterince karşılayamama sorunlarıyla karşı karşıya kalan köylüler, yıllarca eskisi gibi çeşmelerinden kaynak suyunun akmasını bekledi.

Bu kış bölgede etkili olan yağışların ardından baharla dağlardaki karın erimeye başlamasıyla çeşmelerden yeniden su geldiğini gören köylüler, büyük mutluluk yaşadı.

Aralarında para toplayarak 3 kurban kesen köylüler, imece usulü yemek hazırladı. Kazanlarda pişirilen "şükür yemeği" ile vatandaşlar, 6 yıl sonra köylerinin kaynak suyuyla buluşmasına şükretti.