Türkiye Ukrayna gibi saldırıya uğrarsa NATO ne yapar? Halka soruldu

Areda Survey’in aylık ‘Sosyometre’ araştırmasının sonuçlarına göre, Türkiye'de halkın yüzde 90,8’i Ukrayna ile benzer bir durumda olması halinde NATO’nun Türkiye’yi korumayacağını düşünüyor.

Ekleme: 22.03.2022 18:14:27 / Güncelleme: 22.03.2022 18:27:16 / Araştırma
Destek için 

Araştırma şirketi Areda Survey 2 bin kişiye NATO'ya olan güven ile ilgili sorular sordu. Halkın NATO'ya güvenmediği ortaya çıktı

'Ukrayna ile benzer duruma düşmesi halinde NATO’nun Türkiye’yi koruyabileceğine inanıyor musunuz' sorusuna yüzde 90’lık bir oranla, Türkiye’nin Ukrayna ile benzer bir duruma düşmesi halinde NATO’nun Türkiye’ye destek vermeyeceğini düşündüğü tespit edildi. Araştırma sonuçlarına göre, NATO’nun böyle bir durumda Türkiye’ye destek vereceğini düşünenlerin oranı yalnızca yüzde 9,2 düzeyinde seyretti.

“TÜRKİYE BİR SAVAŞ KARŞISINDA KENDİSİNİ KORUR”

“Sizce Türkiye Ukrayna’nın durumuna düşerse kendini savunabilecek durumda mıdır?” sorusuna, yüzde 77,9’luk bir oranla ‘Evet’ diyenlerin çoğunlukta olması, Türkiye’nin bir savaşa maruz kalması durumunda kendisini savunabileceğine ilişkin bir güvenin olduğunu gözler önüne serdi. Erkeklerin, kadınlara göre Türkiye’nin kendisini savunabileceğini daha fazla düşündüğü tespit edilirken, gençlerin, orta ve ileri yaşta kesimine göre daha fazla oranda Türkiye’nin kendi kendisini savunabileceği düşüncesini paylaştığı belirlendi.

Etiketler: