Devam eden kar yağışı kayak sezonunu uzattı

Bugün baharın müjdecisi olan son cemre toprağa düştü. Son yılların en yağışlı sezonunu yaşayan kayak merkezleri kayak tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor.

Ekleme: 21.03.2022 16:10:12 / Güncelleme: 21.03.2022 16:10:12 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ağrı son yılların en fazla kar yağışını aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, önümüzdeki günlerde kar yağışının etkisini sürdüreceği öngörülüyor.

Devam eden kar yağışı ile birlikte kayak sezonunda da süre uzadı.

Geçmiş yıllarda haftalar öncesinden kayak sezonunu kapatan Ağrı Aşağı Küpkıran Kayak Merkezi, kayak severleri ağırlamaya devam ediyor. İlerleyen günlerde öngörülen kar yağışı ve soğuk havanın etkisi ile Ramazan ayında da sezona devam edilebileceği düşünülüyor.

Kar yağışının olumlu taraflarından birinin kayak sezonunun devam etmesi olarak gördüklerini belirten Ağrılı esnaf Önder Oğur, "Geçen yıl bu zamanlarda kayamıyorduk, bu yıl sezon uzadı. Sanki nisan ayına kadar kayak devam edecek, bunun tadını çıkarmakla uğraşıyoruz artık. Bu yağışların olumlu tarafları da var aynı zamanda." dedi.

Kaymak için merkeze geldiğini belirten Yunus Adıgüzel ise, "Allah'ın hikmeti mart ayındayız ve hala kar yağışı devam ediyor. Kentimizde çeşitli sosyal aktiviteler olmadığı için vaktimizi kayak merkezinde değerlendiriyoruz. Geçmiş yıllarda yağan kar çoktan erimişti ama bu yıl hala gördüğünüz gibi devam ediyor bizde tadını çıkarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Eski Milli Sporcu ve kayak merkezi sahibi Ali Yılmaz ise şunları söyledi:

Tarihin en güzel karı dün yağdı, sezon başında da böyle bir kar yoktu ve kaliteli, toz kar. Biz geçen yıl 6 Mart'ta festivalden sonra kapattık sezonu. Bundan 10 gün önce yoğun yağmur nedeni ile tesisi bir daha kapattık, tekrar kar yağınca sezonu devam ettirme kararı aldık. Son beş yıldır ilk defa bu kadar uzun kayıyoruz. Baktık hava durumuna, gece kar yağışı ve hava sıcaklığı sıfırın altında görünüyor. Bu şekilde Ramazan ayına kayakla girebiliriz.

Kaymak için tesise gelen diğer bir vatandaş Adem Bayram, "Ağrı'da bitmeyen bir soğuk hava etkisini gösterdi. Ağrı'da kışın güzel taraflarından biri kayak tesisinin olması ve eğleniyor olabilmemiz. Geçen yıl bu vakitlerde hava çok sıcaktı ama şuan hava sıcaklığı sıfırın altında seyrediyor. Hala kar yağışı var ve önümüzdeki haftaya kadar devam edecek gibi görünüyor hava durumunda. Tabi bu vakitlerde kaymak güzel oluyor bizim için." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler