Bakan Çavuşoğlu'ndan Rusya - Ukrayna açıklaması!

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz bu krizin başından beri net bir tutum sergiledik. 2014'te Kırım'ın ilhakına karşı çıktık" dedi. Çavuşoğlu, "Tarafların temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu biliyoruz." dedi.

Ekleme: 20.03.2022 15:53:33 / Güncelleme: 20.03.2022 16:38:44 / Güncel
Destek için 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Ukrayna işgaline ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nca düzenlenen İl Danışma Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna'nın ateşkese yönelik bazı somut konular üzerinde görüşmeleri sürdürdüğünü belirterek, "Tarafların temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu görüyoruz. Siviller ölürken anlaşmak öyle kolay değil. Yine de bir ivme yakalandı" dedi.

Çavuşoğlu, "Biz bu krizin başından beri net bir tutum sergiledik. 2014'te Kırım'ın ilhakına karşı çıktık" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Tarafların bazı somut konular üzerinde müzakerelerin sürdüğünü biliyoruz. Bunların detaylarını açıklamamız doğru olmaz çünkü biz dürüst bir arabuluculuk rolü üstlendik. Tarafların temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu biliyoruz. İnsani ateşkes için de çok çalışıyoruz. Putin ve Zelenskiy'nin bir araya gelmesi önemli.

Barış ve ateşkes için Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde çalışıyoruz. Biz bu kutlu yola oyun kurucu olmak için çıktık. Oyunu da kuruyoruz, oyunları da bozuyoruz. Güçlülük ve kararlılık çok önemli.

Türkiye'yi çaresiz, tükenmiş, sistemi kilitlenmiş bir ülke gibi gösteren kim olursa olsun bu ülkeye hizmet etmiyor.

Diplomasi tempomuz artarak devam etti. Savaşın sona erdirilmesi için büyük çaba içindeyiz. Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın.

15 binden fazla vatandaşımızı sağ salim ülkemize getirdik

Diplomasi konusunda merkez konumundayız. Biz bu yola oyun kurucu olmak için çıktık. Biz her zaman oyunu da kuruyoruz oyunu da bozuyoruz."