Osmaniye'de Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları arası "Genç Sadâ Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma yarışması" Osmaniye'de gerçekleştirildi.

Ekleme: 19.03.2022 23:35:16 / Güncelleme: 19.03.2022 23:35:16 / Güncel / Osmaniye Haberleri
Destek için 

Adana, Aksaray, Hatay, Kayseri, Mersin, Nevşehir, Niğde ve Osmaniye'den yarışmaya katılan öğrenciler, orta ve lise seviyesinde tilavetlerini gerçekleştirdi.

Yarışmada ortaokullarda 12, liseler kategorisinde de 10 okul yarıştı. Yapılan değerlendirme ortaokul ve liselerde ilk üçe giren öğrenciler belirlendi.

Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülünü takdim eden Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan Erkul, tüm öğrencileri, danışman öğretmenleri, yetiştiren anne babaları ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İmam hatiplinin çift kanatlı olduğunu, hem dini hem de fen ilimlerini birlikte götürdüğünü vurgulayan Erkul, ülkenin; inançlı, bilgili, ahlaklı ve saygılı gençlerle daha da güçlü olacağını ifade etti.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli ödül, hediye ve başarı belgeleri takdim edildi.

Program misafirlere Osmaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi Yurt Yemekhanesinde öğle yemeği ikram edilmesiyle son buldu.

Yarışmaya, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan Erkul, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Basri Doğan, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)