Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Gaziantep'te İl Divan Toplantısına katıldı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Batı tesiri ile bu ülkede vandalist, anarşist sendikacılığı yaymaya çalışıldı.” dedi.

Ekleme: 19.03.2022 20:55:13 / Güncelleme: 19.03.2022 20:55:13 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Teşkilat programları kapsamında Gaziantep’e gelen Yalçın, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısına katıldı.

Gaziantep’te Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube yöneticileri, ilçe temsilcilik yönetimleri ve üyeleri ile bir araya gelen Yalçın, toplantıda Memur-Sen il ve ilçe yönetimleri, iş yeri temsilcileri ve üyelere hitap etti.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesi hizmet binasında düzenlenen toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sendikal çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Yalçın, Memur-Sen olarak 30 yılı geride bıraktıklarını, azimle ve gayretle mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.

30 yıl önce çıktıkları bu yolda bugünlere kolay gelmediklerine dikkat çeken Yalçın, sendika olarak çok zorlu süreçlerden geçmelerine rağmen ideallerinden taviz vermediklerini, Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı merhum Akif İnan’ın izinden gittiklerini ve dik duruşlarını hiç bozmadıklarını vurguladı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök başta olmak üzere Memur-Sen Konfederasyonu’nun hizmet kollarının şube başkanlarına, Gaziantep teşkilatına ve tüm üyelerine teşekkür eden Yalçın, “Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Gaziantep teşkilatımız bizim heybetli, cesaretli, cüsseli ve gerçekten Türkiye geneline moral depolayan teşkilatlarımızın başında geliyor.” dedi.

“Duruşumuzu bozmadan istikamet üzere yolculuğumuzu devam ettiriyoruz”

Sendikal örgütlenmenin önemine değinen Yalçın, “Teşkilat olarak 30’uncu yılımızı kısa süre önce ifade ettik. 30’uncu yıl vesilesiyle de düzenlediğimiz vefa buluşmamızda bütün arkadaşlarımızla bir araya geldik, program idrak ettik. Rabbime hamdolsun. Bundan 30 yıl önce başladığımız mücadele yarım asra merdiven dayadı, çeyrek asrı geride bıraktı. Başlangıçtaki ideallerimiz, iddiamız, istikametimiz, koordinatlarımız neyse; ondan hiç şaşmadan ve duruşumuzu bozmadan istikamet üzere yolculuğumuzu devam ettiriyoruz. Bizi biz yapan, anlamlı kılan zaten burası. O açıdan sendikal olarak ilk girişimiz, bu alana dokunuşumuz, bu alanda yeni bir sayfa açmamız son derece önemliydi.” diye konuştu.

“Batı tesiri ile bu ülkede vandalist, anarşist sendikacılığı yaymaya çalışıldı”

Türkiye’de sendikacılığa yeni bir ivme kazandırdıklarını belirten Yalçın, “Çünkü biz Türkiye'deki mevcut sendikal yaklaşımın ortaya konulmuş sendikal pratiğe itirazı olan, bu ülkenin köklerinde bu tip yaklaşımlar yok. Batı tesiri ile bu ülkede vandalist, anarşist sendikacılığı yaymaya çalışıldı. köhne zihniyetlerin sopası ve kör ideolojilerin bu anlamda yuvasına dönüşen, şiddetin, anarşizmin vandalizmin, her türlü illegal hareketlerin sendikal eylemlerde cirit attığı fotoğraflarla zihinleri kirleten bu fotoğrafa itiraz ettik. ‘Biz Memur-Sen olarak bunu asla tasvip etmiyoruz’ dedik. İlk bulunduğumuz süreçlerde, ‘biz bir sendika kurmalıyız ve bu ülkede, bu ülkenin özüne, kültürüne, müktesebatına saygılı ve bu ülkeye sevdalı bir teşkilatı mutlaka kurmalıyız’ yaklaşımıyla başladık.” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen’in bugünlere fedakârlıklarla, azimle ve kararlı mücadelelerle geldiğinin altını çizen Yalçın, temel çizgilerinin ve düsturlarının Akif İnan’ın, “herkes ile bir araya geliriz. Herkes sosyal diyalog yaparız. Ama dinime küfür etmesin, vatan haini olmasın” düsturu olduğunu belirtti.

“Sırtımıza bir sorumluluk yüklendi”

1 milyon üye sayısıyla güçlü bir teşkilat olduklarını belirten Yalçın, “Türkiye'nin en büyük konfederasyonunu temsil ediyoruz. Bu çok kıymetli ve bunun altında bir emek var. Bunun altında gayret var, ter var. Bu tere vesile olan, katkı sunan, adanmışlık örneğiyle bazen ailesini, sosyal yaşantısını ihmal etmek zorunda kalan var. Ama cemiyet çalışması önemlidir. Sırtımıza bir sorumluluk yüklendi. Bunun hakkını vermek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşme kazanımlarına da değinen Yalçın, Memur-Sen olarak 802 kazanıma imza attıklarını ve bu kazanımların çok kıymetli olduğunu belirtti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na da değinen Yalçın, 3600 ek gösterge düzenlemesinin meslek kanunu ile geldiğini ve adaylık sınavının da yine meslek kanunu ile kaldırıldığını ifade etti.

“Bu dava ilây-ı kelimetullah, İttihad-ı İslam davasıdır”

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, şunları söyledi.

“Biz her zaman ifade ediyorum; bir davanın temsilcileriyiz. Bu dava kutlu bir davadır. İçerisinde ilây-ı kelimetullahı, İttihad-ı İslam’ı barındıran, bu memleketin birlik, beraberlik ve kardeşliğini barındıran bir davadır. O yüzden buraya hizmet etmek herkese de nasip olmuyor. Bu noktada Rabbim bizleri bu çatı altında topladığı için binlerce kez hamdolsun.” (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar