İstanbul'da eş zamanlı PYD/YPG operasyonu: 17 gözaltı

İstanbul'da Jandarma ekipleri, PYD/YPG yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiklerine yönelik haklarında beyan ve teşhis bulunulan on yedi şüpheliyi yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ekleme: 18.03.2022 15:20:15 / Güncelleme: 18.03.2022 15:20:15 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İstanbul'da, PYD/YPG yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen şahıslara yönelik sabah saatlerinde İstanbul merkezli Başakşehir, Küçükçekmece, Esenyurt, Bağcılar ve Sancaktepe ilçelerinde toplam 17 adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon düzenlenen adreslerde, Suriye bölgesinde PYD/YPG silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren, yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan ve İstanbul ilinde ikamet eden, Suriye bölgesinde örgüt içerisinde sözde üst düzey yönetici olarak faaliyet gösteren ve örgüte Türkiye’de silahlı terör örgütü adına eleman kazandırmaya yönelik çalışmalar da bulunan J.H. , A.D. , A.A. ve H.M. isimli şüpheliler ile örgütün sözde özel kuvvetleri H.A.T. içerisinde faaliyet gösteren H.T. isimli şahsın da aralarında bulunduğu, Suriye uyruklu 17 şüpheli yakalandı.  

Şüphelilerin ikamet ettikleri konut ve eklentilerinde yapılan aramada 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar