Dicle Üniversitesi öğrencileri: Yapılan zulümler karşısında Müslümanlar birlik olmalı

​Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübü tarafından Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle düzenlediği resim sergisini ziyaret eden öğrenciler, yapılan zulümlerin en büyük sebebinin Müslümanlar arasındaki tefrika olduğunu söyledi.

Ekleme: 18.03.2022 12:30:15 / Güncelleme: 18.03.2022 12:30:15 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Bilge Gençlik Kulübü tarafından Dicle Üniversitesinde resim sergisi düzenlendi.

16 Mart çarşamba günü İlahiyat Fakültesinde başlayıp perşembe günü Edebiyat Fakültesinde ve bugün de Tıp Fakültesinde devam eden resim sergisinde Halepçe Katliamından Sabra Şatilla'ya, Roboski'den 6-8 Ekim Katliamına kadar tarihte ve yakın zamanda yaşanan katliamlardan kalan kareler paylaşılıyor.

Resim sergisini ziyaret eden Dicle Üniversitesi öğrencileri, katliamları her ne kadar emperyalist güçler gerçekleştirmişlerse de burada bir araya gelmeyen, birlik çağrılarına kulak asmayan Müslümanların ve Müslüman yöneticilerin payı olduğunu dile getirdi.

Mahmut Kılıçarslan

"Yapılan zulümler, belki de aynı yolda beraber yürüyemeye cesaret edemediğimizdendir"

Sergiyi gezerken gördüğü karelerin kendisini çok üzdüğünü ifade eden Dicle Üniversitesi öğrencilerinden Mahmut Kılıçarslan, "Son 40-50 yıldır özellikle İslam coğrafyasında katliamlar, toplu mezarlar çoktur. Bunun en büyük sorumlusu kafirler olabilir ama belki de biz Müslümanlarız. Çünkü bir ve diri olamadığımızdan ve belki de aynı yolda beraber yürüyemeye cesaret edemediğimiz içindir. İnşallah gün gelir aynı yolda yürümeye cesaret ederiz, kafirleri ve münafıkları topraklarımızdan söküp atarız." temennisinde bulundu.

Etkilendiği resim karelerini paylaşan Kılıçarslan, "Katliamlardan biride Halepçe Katliamıydı. Saddam, Kürtleri Halepçe'de katletti. Bundan sonra yakın dönemde ise Suriye'ydi. Maalesef Suriye diye bir yer kalmadı. Zalimlerin gazına gelen zalim yöneticiler, Müslüman halka bombalar yağdırıp katletti. Zalim gaddar rejim ve destekçileri her zaman zalimliğini yaptı, mazlumlar ise mazlumluğundan dolayı hiçbir şey yapamadı. Mazlumun sadece Allah'ı var. İnşallah bizler Allah yolunda bir olmayı başarırız ve mazlumluğumuzu giderip söz sahibi oluruz." dedi.

Sergilenen resimlerin gençler için derin anlamlar ifade ettiğini söyleyen Kılıçarslan, "Günümüzdeki gençlik popülist kültürü kurbanı olmuş; geçmişini, yapılan zulmü ve zalimi tanımamaktadır. Bu tür resim sergileri gençliğimiz için popülist kültüründen sıyırıp günümüzün gerçeklerine yönelmemize, gençlerin uyanmasına, hakikati bilmesine ve batıdan uzak olmasına vesile oluyor. İnşallah bu tür etkinlikler daha da artar, resim sergisini yapanlardan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Muhammed Taşoğlu

"Rusya-Ukrayna savaşına müdahale edilmezse gelecek yıl resim sergilerine bir görsel daha eklenilecek"

16 Martın Halepçe Katliamının yıldönümü olduğunu ve 5 bine yakın Kürt katledildiğini hatırlatan Muhammed Taşoğlu, "Bir çocuğun veya kadının öldüğü savaş, hak değildir. İnsanlar ölmesin, şu an ki insanlar önüne geleni öldürüyor, buna karşıyız. İnsanların ölmemesi için uzlaşmak lazım. Şu an Rusya-Ukrayna savaşı var, oradaki çocukları görüyoruz. Bu dünyada hesapları sorulmayacak ama diğer dünyada kesinlikle bunun hesabı verilecektir. Görüntülerde çocukların acı çektikleri yüzlerinde ifade ediliyor. Rusya-Ukrayna arasındaki savaşa müdahale edilmezse gelecek yıl resim sergilerine bir görsel daha eklenilecektir." şeklinde konuştu.

Muhammed Hüseyin Çiftçi

"Resimlerde ortak olan tek şeyin hepsinin Müslüman ve mazlum olmasıdır" diyen Muhammed Hüseyin Çiftçi, diğer ortak unsurun ise zalimlerin bir olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Diğer öğrenciler gibi birlik ve beraberlik vurgusu yapan Çiftçi, "Bu resim sergisinde çıkarılan ders zalimlerin bir oluşu, Müslümanların ise beraberlik içinde olmayışıdır. Birlik ve beraberlik içinde olsaydılar şu an resim sergilerinde bu tür görseller olmayabilirdi. Resim sergisi etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Fotoğraflarla yapılan zulümleri gündeme getiriyorlar. Müslümanların birlik ve beraberliği için çalışıyorlar." diye belirtti.

Muhammed Emin Taş

"Rusya'ya yapılan yaptırımlar, Müslüman ülkeler vurulduğunda da yapılsaydı bu görselleri görmeyebilirdik"

Bugün Rusya-Ukrayna arasındaki gerginliğe devletlerin müdahalesinin İslam coğrafyalarına yapılması durumunda söz konusu katliamların yaşanmayacağına dikkat çeken Muhammed Emin Taş, şunları söyledi:

"Bu resim sergisinde Halepçe Katliamı ve Suriye'deki savaş epey can sıkıcı ve dikkat çekici. Müslümanlara yapılan zulümler daha çok ön plana çıkarılmış. Dünyada bunlar pek gündeme getirilmiyor. Farkındalığı ortaya çıkartmak için bu resim sergisinin yapılmasına çok sevindim. Zulümlerin dile getirilmesi farkındalığı ortaya çıkaracaktır. Şu an yaşanan Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta buna benzerdir. Rusya'ya yapılan yaptırımların aynısı Müslüman ülkeleri vurulduğunda da yapılsaydı bu görselleri görmeyebilirdik."  

 Selim Bulut

Sergilenen resimlerin kişiler üzerinde etki bıraktığını ve dünyada yapılan zulümler hakkında bilgi verdiğini ifade eden Selim Bulut ise "Bu tür sergilerin daha çok yapılmasını isterim. Sergiler ne kadar çok yapılırsa, halka daha çok etki bırakacağına inanıyorum. Resimlere bakıldığında hep Müslümanlara yapılan zulümlerdir. Halepçe, Roboski ve Mısır olsun hep Müslümanlar zulüm görmüş. Bunun sebebi bana göre Müslümanların birlik olmamasından kaynaklanıyor. Bizler ne kadar birlik içerinde ve kol kola olursak inanıyorum ki zalimler bize karşı koyamayacaktır. Şuurlu ve daha dikkatli olmamız gerekiyor." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler