Umut Kervanı Afganistan'da yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu

Afganistan'da sürdürdüğü yardım çalışmalarını özellikle muhacirlerin bulunduğu çadır kamplarda yapan Umut Kervanı, Mezar-ı Şerif ve Şibirgan şehirlerindeki kamplarda yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu.

Ekleme: 18.03.2022 12:09:35 / Güncelleme: 18.03.2022 12:57:48 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Sürdürdükleri yardım çalışmaları kapsamında Mezar-ı Şerif'e giden Umut Kervanı Vakfı, burada Mezar-ı Şerif Muhacirler Başkanı Mevlevi Cumagül ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı yetkilileri, daha önce kimsenin buralara gelip yardım yapmadığını belirtti. Gerçek manada ihtiyaç sahibi olan çadır kamp sakinlerine ulaşan Umut Kervanı, burada gıda kolisi dağıtarak ihtiyaç içindeki kardeşlerinin yüzünü güldürdü.

Vakıf, Belh vilayetine bağlı Mezar-ı Şerif şehrinde yaptığı gıda yardımı sonrasında Cevizcan vilayetine bağlı Şibirgan şehrinde de bölgedeki kamplardan sorumlu olan Halilullah Zadran ile birlikte Hacı Emin Muhacir Kampı'nda daha önceden isimleri belirlenen yüzlerce aileye gıda kolisi dağıttı.

Yaptıkları yardım çalışmalarına ilişkin konuşan Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Molla Cemal Çınar, "Mezar-ı Şerif Muhacirler Reisi ile birlikte kendilerinden aldığımız liste ile daha çok mağdur durumda olanlara gıda yardımında bulunduk. Bu konuda bize yardımcı olan Reis Beye ve diğer kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Allah'u Teâlâ tez zamanda Afganistan içerisindeki sorunların giderildiği günleri nasip etsin. Yardım eden hayırseverlerden Allah razı olsun, ecirlerini kat kat versin." dedi.

Mezar-ı Şerif Muhacirler Başkanı Mevlevi Cumagül

Yaptıkları yardım sebebiyle Umut Kervanı yetkililerine teşekkür eden Mezar-ı Şerif Muhacirler Başkanı Mevlevi Cumagül ise "Yardım için gelen misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Gelmeleriyle bizi çok sevindirdiler. Misafirlerimiz kardeşlik görevini yerine getirerek muhtaçlara, yetimlere ve mağdurlara yardımda bulundular. Gönüllerini bize açarak yardıma gelen misafirlerimiz bizi ziyadesiyle sevindirdi. Türkiye halkı daha önce de Afgan halkına yardım ediyordu şimdi de yardımlarına devam ediyorlar. Burada bir sıkıntı olmasın diye ihtiyaç sahiplerine hep birlikte yardım edeceğiz. Afganistan'da bazı sıkıntılar olabilir ama olabilecek her sıkıntıda halkımızın yanındayız. Türkiye'den gelen misafirlerimizle tanışmaktan memnuniyet duydum. Muhacirlere yaptıkları yardım sebebiyle kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler