Bitlis'te Beraat Kandili camilerde dualarla ihya edildi

​Ramazan'ın habercisi olan Beraat Gecesi’ni ihya etmek için ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de halk camilere akın etti.

Ekleme: 17.03.2022 21:20:14 / Güncelleme: 17.03.2022 21:23:40 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

7’den 70’e her yaştan vatandaşlar, bu gecenin hayır ve bereketinden faydalanmak için gittikleri kentin farklı camilerinde, okunan Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerifleri dinledi.

 

Tüm ülkede olduğu gibi Bitlis’te Beraat Kandili’ni en güzel şekilde ihya etmek için farklı camilerde program düzenlendi. Camilerde yapılan mevlitli programlara halk akın etti.

Merkez Gazibey Mahallesi'nde (Sapkor) bulunan Yeşil Cami'de düzenlenen programda gençlerin ve çocukların yoğunlukta olduğu görüldü.

Programa katılanlar, berat edilmeleri için ellerini semaya açarak Allah’a yalvardı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlitle devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan cami imam hatibi Emrullah Uysal, bu geceyi fırsat bilip, en güzel şekilde ihya edilmesi gerektiğini söyledi.

Beraat Kandili'nin önemine değinen Uysal, Allah'ın rahmet sıfatıyla insana her şeyi bahşettiğini ve insana değer verdiğini belirtti.

Rabbine kulluk eden insanın, Allah'ın rahmetine mazhar olacağını ifade eden Uysal, kötülüğün terk edilmesi, dünya ve ahiret saadetini kazanmak için çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Program yapılan dua ve ikramın ardından sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler