Dünya Mustazaflar Haftası kapsamında Dicle Üniversitesinde resim sergisi açıldı

Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Bilge Gençlik Kulübü tarafından Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tarihte yer edinen katliamların karelendiği resimler sergilendi.

Ekleme: 16.03.2022 17:40:13 / Güncelleme: 16.03.2022 17:46:52 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

16-23 Mart Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde resim sergisi açan Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri, başta Halepçe Katliamı olmak üzere Sabra Şatilla, Roboski ve birçok İslam coğrafyasında mazlumlara yönelik yapılan katliamların yanı sıra 6-8 Ekim saldırılarında vahşice öldürülen Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarını sergiledi.

 

Diğer fakültelerde de sürdürülmesi planlanan resim sergisi etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan Bilge Gençlik Kulübü yetkililerinden Azat Ertaş, gerçekleştirdikleri çalışmaların amacı hakkında bilgi verirken ileriki günlerde devam edecek olan çalışmalara tüm öğrencileri davet etti.

Azat Ertaş

"Amacımız, mazlumca katledilenlerin insanlığın zihninden silinmemesi"

Burada yaptıkları ve yapacakları etkinliklerin ümmetin yararına olacak çalışmalar olduğunu söyleyen Ertaş, "16-23 Mart Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle yaptığımız bu etkinlik dünya genelinde Müslümanların çektiği sıkıntıların insanların hatıralarında yer edinmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla resim sergisi yaptık." ifadelerini kullandı.

Ertaş, "Allah-u Teala'nın İbrahim suresinde belirttiği üzere 'Allah'ı zalimlerin yaptıklarından gafil zannetme. Şüphesiz ki Allah, zalimlerin gözlerinin yerlerinden fışkıracağı güne kadar erteliyor.' Bu mazlumların Sabra Şatilla'da, Halepçe'de, Filistin'de, Afganistan'da, Roboski'de birçok yerde katledilenlerin insanların hafızalarında yer edinmesi amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz." dedi.

"Resim sergisi Cuma gününe kadar sürecek"

Sergiledikleri resimlerin içeriğine ilişkin bazı detayları aktaran Ertaş, "Özellikle şunu da belirtmek isterim ki bazı resimlerin 16-23 Mart tarihleri arasında yapılan katliamlara ait olduğu bellidir. Mesela resimlerimizde Sabra Şatilla, Afganistan ve 16 Mart denildiğinde ilk akla gelen Halepçe Katliamında 'Daye bina séva té' etiketiyle kimyasallardan etkilenen o mazlum halkın fotoğraflarına yer verdik. Bunların yanı sıra 6-8 Ekim olaylarında katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını da etiketledik. Onların mazlumca katledilişinden dolayı aklımızda tutmak istiyoruz. Nihayetinde onlarda mazlum ve mustazaf oldukları için vahşice katledildiler." şeklinde konuştu.

Yarın ve cuma günü sürdürecekleri çalışmaların duyurusunu yapan Ertaş, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere bugün İlahiyat Fakültesinde etkinliğimizi yaptık. Yarın Edebiyat Fakültesinde, 18 Mart Cuma günü de Tıp Fakültesinde etkinliğimizi sürdüreceğiz. Tüm kardeşlerimizi resim sergisine bekliyoruz." (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar