Zelenski, ABD Kongresinden yardım istedi

ABD Kongresi'nde konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, hava sahasının uçuşa kapatılması gerektiğini bunun yapılamaması durumunda Ukrayna'ya hava savunma sistemlerinin verilmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 16.03.2022 17:25:11 / Güncelleme: 16.03.2022 17:31:23 / Güncel
Destek için 

Rusya-Ukrayna savaşının 21'inci gününde devam ederken Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, ABD Kongresine konuşarak yardım talebini yineledi.

Zelenski, "Ukraynalıların şu anda yaşadıklarını anlayabilirsiniz, size ihtiyacımız olduğunu anlayabilirsiniz. Pearl Harbor’u hatırlayın, nasıl hava kararmıştı uçaklar saldırmıştı, 11 Eylül’ü hatırlayın korkunç bir saldırıydı ve kimse bunu beklemiyordu. Bizim ülkemiz şu an bunu her gün yaşıyor.

Hava sahasını kapatın, Rusya o zaman şehirlerimizi terörize edemeyecek eğer bu çok fazla ise bizim hava savunma sistemlerine ihtiyacımız olduğunu da alternatif olarak söyledik. Şunu da biliyorsunuz, elinizde bu uçaklar var ve dünyadalar ama Ukrayna semalarında uçmuyorlar şu anda halkımızı korumuyorlar. Benim de buna ihtiyacım var gökyüzünü korumak zorundayım acilen yardımınıza ihtiyacım var."

Şimdi size daha da fazlasını yapmanız için çağrı yapıyorum, yeni yaptırım paketleri her hafta sürekli gelmedi ta ki Rus savaş makinesi durana kadar. ABD’ye çağrımız Rusya’daki tüm siyasetçilere yaptırım uygulaması. Hala bu saldırıdan sorumlu olanlarla ilişkisini kesmeyen herkese yasak getirin." dedi. (İLKHA)