Diyarbakır'da Tarım Kredi Kooperatif Marketi açıldı

Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. tarafından Diyarbakır'da hizmete açılan market şubesine giden vatandaşlar sıvı yağ ürünlerine rağbet etti.

Ekleme: 16.03.2022 15:55:11 / Güncelleme: 17.03.2022 10:35:22 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye'nin birçok ilinde zincir halka oluşturan Türkiye Tarım Kooperatif Satış Mağazası, Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde şube açtı.

Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır'ın selamlama konuşmasıyla başlayan açılış töreninde katılımcılara hitapta bulunan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, üretim ve tedarik zincirlerinde oluşan sıkıntılara dikkat çekti.

 

Stokçulukla mücadele edildiğini söyleyen Karaloğlu; "İnsanlık var olduğu günden bugüne ve kıyamete kadar gıda ihtiyacı, tarımsal faaliyeti, insanlığın güvenli gıdaya ulaşması sorunu ve çiftçilik hep önemli meslek olarak kendini korumuş olacaktır. Son 2 yıldır dünya pandemiyle mücadele ediyor. Ülke olarak biz de mücadele ediyoruz. Pandeminin üretim ve tedarik zincirinde oluşturduğu en büyük problemler fiyat artışı ve enflasyondur. Hükümet bununla mücadele ediyor. Bir taraftan çiftçimizi destekliyoruz ve üretimi teşvik ediyoruz. Diğer taraftan da bunu fırsata çevirip karaborsacılık ve stokçuluk yapanlarla yasalar dahilinde mücadele ediyoruz. Bütün derdimiz oluşan olumsuzluktan vatandaşımızın daha az etkilenmesidir." dedi.

"Tarım Kredi Kooperatiflerin sahibi ve patronu çiftçidir"

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Türkiye'de çiftçinin güvencesi olduğunu belirten Karaloğlu; "Türkiye'de hep tartışılan bir konu vardır. Neden ürünün tarladaki fiyatıyla marketlerdeki fiyatlar arasında yüksek fark var? Bu konu hep tartışıldı. Kooperatif marketçiliğin çıkış noktası, sebze meyvede tarla fiyatı ve raflardaki fiyat arasındaki uçurumu tüketici lehine azaltmaktır. Bu konuda Cumhurbaşkanlığımızın Tarım Kredi Kooperatiflerine vermiş olduğu talimatla Türkiye genelinde Tarım Kredi Kooperatiflerimiz açılmaktadır. Tarım Kredi Kooperatiflerimiz, Türkiye'de çiftçinin güvencesidir. Tarım Kredi Kooperatiflerin sahibi ve patronu çiftçidir. Tarım Kredi Kooperatifleri, yıllardır çiftçimizin hem finansmana erişmesi hem de tarımsal araç-gereç, tohum, fide ve fidan noktasında ürününü uygun fiyata satma garantisi vermesidir." şeklinde konuştu.

"Diyarbakır'ın tüm ilçelerinde Tarım Kredi Kooperatif Market açılacak"

Diyarbakır'da yıl sonuna kadar 28 marketin açılacağını söyleyen Karaloğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Tarım Kredi Kooperatifleri 800'e yakın ürün üretmektedir. Tarım Kredi Kooperatifler yeni vizyonla özellikle gıda da fiyat istikrarını sağlamak ve gıda fiyatını regule etme noktasında da çok önemli bir fonksiyonu marketçilikte sağlamış olacak. Tarım Kredi Kooperatiflerin Türkiye'deki market ihtiyacını biz giderelim değil; fiyat istikrarını sağlayalım, piyasayı regule edelim ve vatandaşımızı koruyalım iddiasıyla marketçilik faaliyeti başladı. Bugün Diyarbakır'da ilkini açıyoruz. Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde 3, Ergani, Bismil ve Silvan'da 2, kalan diğer küçük ilçelerde ise birer tane açılacak, yıl sonuna kadar toplam 28 market açılmış olacak." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler