Siyer Yarışması’nın Batman birincilerine ödülleri verildi

Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlediği Siyer Yarışması’nda kendi kategorilerinde Batman birincisi olan Muhammed Furkan Şahin ve Abdülhakim Başak’a çeyrek altın ve tablet ödülü verildi.

Ekleme: 16.03.2022 10:40:12 / Güncelleme: 16.03.2022 11:29:01 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından “O’nu Oku, O’nu Yaşa” sloganıyla şubat ayında Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verilmeye başlandı.

 

Düzenlenen yarışmaya birinci kategoriden katılan 5’inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Muhammed Furkan Şahin, 60 sorudan sadece birine yanlış cevap vererek Türkiye sıralamasında kendi kategorisinde 10’uncu, Batman’da ise birinci oldu.

Üçüncü kategoriden yarışmaya katılan 16 yaşındaki lise öğrencisi Abdülhakim Başak ise 75 sorudan 2’sine yanlış cevap vererek kendi kategorisinde Türkiye sıralarında 5’incisi, Batman’da da birinci oldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın, kendi kategorilerinde Batman birincisi olan Şahin ve Başak’a çeyrek altın ve tablet ödülünü verdi.

Dereceye girerek tablet ödülünü kazan Muhammed Furkan Şahin, hedefinin bir dahaki yarışmada umre ödülünü kazanmak olduğunu söyledi.

“Bu tür yarışmaların daha fazla olmasını temenni ediyorum”

Şahin, “Peygamber Sevdalılarının yarışmasını duyunca hemen kaydımı yaptım. Hem Peygamberimizin hayatını öğrenmek hem de hediyeleri kazanmak için siyer yarışmasına katıldım. 3 yıldır yarışmaya katılıyorum. En büyük hediyem bu oldu. İnşallah bir dahaki yıl bilgisayar veya umre kazanmayı hedefliyorum. Bu tür yarışmaların daha fazla olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“Çeyrek altın kazandım, mutluyum”

Çeyrek altın ödülünü kazanan Abdülhakim Başak ise şunları söyledi: “Peygamber Sevdalılarının düzenlediği siyer yarışmasına katıldım. 5 yıldır yarışmaya katılıyorum. Bundan önceki senelerde 3 defa hediye kazanmıştım ama onlar küçük hediyelerdi. Bu sefer çeyrek altın kazandım, mutluyum. Rabbim nasip ederse ileriki yıllarda umre ödülünü kazanmayı istiyorum.”

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın, yaptığı açıklamada, Peygamber Sevdalıları Vakfının Türkiye geneli düzenlediği siyer yarışmasında Batman’dan 86 kişinin dereceye girerek ödül kazandığını söyledi.

“Kardeşlerimizden ricamız bu tür yarışmalara teveccüh göstersinler”

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini bu hafta içerisinde vermeyi planladıklarını belirten Aydın, şöyle devam etti:

“Dünden beridir kardeşlerimize ödüllerini veriyoruz. Bu hafta içerisinde Batman’da dereceye giren kardeşlerimizin tümüne ödüllerini vermeyi planlıyoruz. Özellikle kardeşlerimizden ricamız bu tür yarışmalara teveccüh göstermeleri, katılmalarıdır. Yarışmalardaki amaç, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmelerini sağlamaktır. Ayrıca çocuklar ödül alırken sevindikleri zaman bizlerde seviniyoruz. Peygamberimizin hayatını okuyup yarışmaya katıldıkları için tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler