Berat kandili mesajları

2024 Berat Kandili 25 Şubat pazar gecesi ihya edilecek. Bu mübarek gecede sevdiklerinize göndermeniz için sizler için Berat Kandili mesajları hazırladık. İşte resimli Berat Kandili mesajları...

Ekleme: 28.07.2023 10:05:00 / Güncelleme: 28.07.2023 10:05:35 / İslam
Destek için 

2024 Berat Kandili 25 Şubat pazar gecesi ihya edilecek. Bu mübarek gecede sevdiklerinize göndermeniz için sizler için Berat Kandili mesajları hazırladık. İşte resimli Berat Kandili mesajları

BERAT GECESİ NEDİR?

Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece olan Berat kandili aklanma, temize çıkma anlamına geliyor. Berat kelimesi; kurtulmak, beri olmak, suçlu olmamak demektir.

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Berat Kandili Hicri takvime göre Şaban ayının 14. gününde idrak ediliyor. Bu yıl bu tarih 17 Mart’a denk geliyor.

BERAT KANDİLİ MESAJLARI

Rahmet iklimi, Ramazan-ı Şerif'in habercisi, içinde birçok mübarek gün ve geceyi barındıran üç aylarımızı tebrik eder, istifade eden kullarından olmamızı Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. Berat Kandili’miz mübarek olsun.

Bu mübarek gecede dualarınızın kabul ve makbul olması dileklerimle. Beraat Kandilinizi kutlar, size ve sevdiklerinize hayırlara vesile olmasını dilerim.

"Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim! Yok mu başka isteği olan, ona da istediğini vereyim!" Berat Kandili’miz mübarek olsun.

"Dost olarak Allah yeter, Kefil olarak, Rızık veren Şifa veren olarak bana Allah yeter"

“Göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır. İçinizdekini açığa vursanız da, gizleseniz de, Allah sizi onunla sorguya çeker. Sonra dilediğini bağışlar, dilediğini azablandırır. Allah, her şeye güç yetirendir.” Bakara 284

Ramazan ayının habercisi, af ve bağışlanma gecesi olan Berat Kandili'nin ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur ve barış getirmesini yüce Rabb'imden niyaz ediyorum. Gecemiz mübarek olsun.

“Müminler ancak o kimselerdir ki Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir. O'nun ayetleri kendilerine okunduğu zaman (bu) onların imanlarını arttırır. Onlar sadece Allah'a tevekkül ederler.” Enfal Suresi 8/2

"Ramazan'ın gelişini müjdeleyen Berat Gecesi, rızasına uygun geçecek huzurlu bir senenin de müjdecisi olsun duâ'sıyla, Kandilimiz Mübarek olsun."

Berat Kandilinizi tebrik eder, bu kutlu gecenin insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını dileriz.

Kandilimiz, beraberliğimize ve beratımıza vesile olsun. Memleketimize ve bütün insanlığa sağlık, sıhhat, afiyet, esenlik ve hayırlar getirsin. Berat Kandiliniz mübarek olsun. Dualarımız insanlığın selâmeti için olsun...

Bu gece Ramazan-ı Şerif’in habercisi, rahmet, mağfiret ve bağışlanma gecesi. Berat Kandilinin ülkemizin ve tüm İslam aleminin hayırlarına vesile olmasını Cenab-I Allah’tan niyaz ediyorum.

Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle ... Kandiliniz mübarek olsun

Rahmet, icabet ve takdir olarak isimlendirilen Berat Gecemizin insanlığın af ve kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ederim.  Berat Kandilimiz mübarek olsun.

“Duâ'sız üşürmüş yürekler;

Sana bir duâ eden olsun,

Senin de bir duâ ettiğin.

Bilmezsin hangi kırık gönlün duâsıdır karanlıklarını aydınlatan,

Sana ummadık kapılar açan.

Bilmezsin kimin için ettiğin duâ'dır seni böyle ayakta tutan…” Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Resimli Berat Kandili mesajları

Bu gece Berat Kandili. “Beraat” ruhu içinde, bağışlanmak için çevremize karşı daima bağışlayıcı, ilahi iyiliğe nail olmak için de iyilik dolu olalım. Birimizin diğerimize mesajı erdem ve dostluk olsun. Ve düşünelim, bütün kandil mesajlarının ötesinde BU GECENİN BİZE MESAJI NE?

Bizleri salih kullardan

Bizleri salih ümmetten

Bizleri salih evlatlardan ve Ahiri salih olarak tamama eren kullarından eyle Allah'ım.

Berat kandilimiz mübarek olsun...

Onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi Berat gecemizin; Tüm İslam Alemine sağlık, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz. Dualarımızın kabul olması temennisiyle Berat Kandili'miz mübarek olsun.

"Allah’ım! Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım işlerin şerrinden sana sığınırım."

(Müslim, "Zikir",65, 66)

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Berat kandilinizi kutlarım.

Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, mağfireti, İkram ve ihsanı üzerimize olsun inşâallah.

Rabbim yaptığımız ve yapacağımız bütün ibadetleri, duaları dergahı izzetinde kabul buyursun. Günümüz hayırlı, gecemiz bereketli olsun.

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmesine vesile olan bu mübarek kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Berat Kandilinizi kutlarım.

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Berat kandiliniz kutlu olsun.

Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevla’ya yöneldiği bu mübarek geceni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.