Sadr: Kürtler Irak’ın şahdamarıdır, Erbil diz çökmeyecektir!

 Erbil’e yönelik saldırıyı kınayan Mukteda es-Sadr, “Ilımlılık, bağımsızlık ve egemenlik dışında Erbil boyun eğmez, diz çökmez. Kürt halkına selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Ekleme: 15.03.2022 16:58:15 / Güncelleme: 15.03.2022 18:18:05 / Dünya
Destek için 

Irak Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Twitter hesabından Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkentİ Erbil’e yönelik füze saldırısına ilişkin paylaşımda bulundu.

"Erbil, yenilmişler ve utanmazların ateşi altında” diyen Sadr, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Kürtler Iraklı değilmiş gibi, bir de açlık acısı altında. Onlar, (Kürtler) Irak’ın şahdamarı ve ayrılmaz parçasıdır. Erbil, ancak istiklal, egemenlik ve itidale baş eğer. Ey Erbil ve Kürtler; ulusal çoğunluk hükümeti gerçekleşene kadar size benden selam.”

ABD’nin Erbil Başkonsololuğu yakınları ile Mele Omer Köyü ve çevresine 14 füze isabet ettiği öğrenildi.

Rûdaw muhabiri Sedat Leşkeri, saldırıda bir vatandaşın hafif yaralandığını, hastanede tedavi edilerek taburcu edildiğini bildirdi.

Erbil Valisi Omid Xoşnav da, güvenlik güçlerinin alarm durumuna geçtiğini, ilerleyen saatlerde ayrıntılı bilgi paylaşacaklarını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Xoşnav, “Bu terör saldırısının nasıl ve kimler tarafından yapıldığı en kısa zamanda tespit edilip kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır. Halkımızı temin ederiz ki Erbil’de durum kontrol altında. Yerleşim yerleri hedef alınmış. Kürdistan 24 televizyonunun binasında büyük bir hasar meydana gelmiş ancak herhangi bir can kaybı yok” dedi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil son iki yıl içerisinde dokuz defa füzelerle hedef alındı. Saldırılar daha çok ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait hedefler ve ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’na yönelik gerçekleşti. 

Rudaw