Kılıçdaroğlu: Diyarbakır dedi ki bize niye vermiyorsun!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 15.03.2022 14:09:50 / Güncelleme: 15.03.2022 14:10:07 / Güncel
Destek için 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanalr;

Hep çiftçilerden bahsediyorsunuz diyorlar ama balıkçılar bizim de teknemiz var mazot almadan bir yere gidemiyoruz, balıkçıları sakın unutmayın diyorlar. Bir arkadaşımızı görevlendirdik Hopa'dan İskenderun'a kadar sizin sorunlarınızı raporlaştırdık.

Türk Telekom soygunu oldu, geçen hafta bahsetmedim diye vay efendim neden bahsetmedin diye. Harir ailesine koskoca bir şirket açıkça peşkeş çekildi. Gitti bizim bankalardan kredi aldı, gitti satın aldı bütün kârını aldı. Dükkanlarını mağazalarını bakır kablolar dahil hepsini sattı, borcu ödemeye gelince alın sizin olsun dedi. Bankalarımız büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Hep işin bu cephesine baktık ama özelleştirmede sözleşmede verilen bir söz vardı; internet altyapısının güçlendirilmedi.

Bu konuda hiçbir şey yapılmadı. Biz internete erişimde hala sorun yaşıyoruz. Biz teknolojik devrimi kaçırıyoruz. Ama bunun da hesabını soracağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak bizim görevimizdir. Alın terine değer vermek bizim görevimizdir. Beyt-ül Mahal'e el uzatanların elini oradan çekmek bizim görevimizdir.

Şanlıurfa'da büyükşehir belediye başkanlığını bize verin, bütün çiftçilere elektriği ücretsiz vereceğiz dedim. Diyarbakır dedi ki bize niye vermiyorsun. Onunla ilgili bir hazırlık yaptık.