Doktorlar grev yaptı, hastalar mağdur oldu

Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısı ile bir günlük uyarı grevi yapan doktorlar, hastanelerde acil sağlık hizmeti ve kanser hastaları dışında vatandaşa sağlık hizmeti vermedi.

Ekleme: 14.03.2022 19:55:11 / Güncelleme: 14.03.2022 20:32:27 / Güncel / Kocaeli Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısı ile kamu hastanelerinde hizmet veren doktorlar ve aile hekimleri bir günlük uyarı grevi yaptı. Hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde hizmet üretmeyen doktorlar, özlük haklarının verilmesini, sağlıkta şiddete karşı etkin yasaların çıkartılmasını, güvenceli çalışma, ek göstergelerin 3600’den 7200’e kademeli olarak artırılmasını istedi.

Sağlık çalışanlarının da destek verdiği grevde hastanelerde adeta hizmet üretilmedi, hastaların mağdur olduğu görüntüler kameralara yansıdı.

TTB’nin bir günlük greve kararı üzerine Kocaeli Tabip Odası, açıklamalar yaparak vatandaşlardan hastaneye gelmemelerini istedi. Sadece acil sağlık hizmetleri ve kanser hastalarının tedavilerinin aksatılmaması için bu alanlarda çalışmanın olacağını duyurmasına karşın, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesi önünde toplanan vatandaşlar, mağdur olduklarını ifade ediyor. Vatandaşlardan biri, ameliyatının olduğunu, grev dolayısıyla ameliyatının 3 gün ertelendiğini belirtti.

 

VALİDEN HEKİMLERE TEPKİ: “DOKTORLARIMIZA YAKIŞMADI !”

3 günlük grev kararı alan doktorlara, Kocaeli valisi Seddar Yavuz tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ekonomik sebepleri gerekçe gösterip hastaları muayene etmemek doktorlarımıza yakışmadı.” diyen Yavuz’un açıklaması şöyle:

“Türk Milleti acı ve ağrısını dindirip hastalığını tedavi eden doktorlarımızı baş tacı eder. Ekonomik sebepleri gerekçe gösterip hastaları muayene etmemek doktorlarımıza yakışmadı. Maaşlarının azlığını iddia edip görevini yapmayan bir güvenlik ve ordu mensubu düşünülebilir mi?

Hak ararken hastaları mağdur etmek, hastanede olduğu halde muayene ve tedavi yapmamak bu Milletin hakkına saygı duymamaktır. Türk milletinin vergileri ile eğitilen hekimlerimizi sorumlu davranmaya davet ediyorum.” (İLKHA)

   



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar